Vitesse laat in extra tijd West Frisia langszij komen: 2-2

02
Nov
Vitesse'22
2
West-Frisia
2

Het was 25 jaar geleden dat West Frisia en Vitesse voor het laatst tegen elkaar speelden. En het trackrecord is duidelijk in het voordeel van Vitesse met 5 keer winst en 3 gelijke spelen. En ook dit 9e duel leek in het voordeel van de thuisploeg te gaan eindigen. Maar een schlemielige tegengoal ver in blessuretijd zorgde alsnog voor een toch wel terechte puntendeling.

Vitesse begon dit keer onstuimig. Nadat al een eerste kans was gemist scoorde Jort Kaandorp al in de 3e minuut de openingstreffer na een prima steekballetje van Rik Beentjes. Maar nadat ze een beetje van de schrik waren bekomen, nam West Frisia geleidelijk aan het initiatief in handen en bezorgde Vitesse met prima voetbal handenvol werk. Maar veel verder dan een schitterende omhaal op de lat kwam de ploeg uit Enkhuizen niet, en omdat de keeper van West Frisia met een prima safe een 2e goal van Vitesse wist te voorkomen brak de rust aan met die 1-0 stand.

Ook in de 2e helft was het meteen Vitesse dat met de wind in de rug vol de aanval speelde. Dit leidde direct tot enkele goede mogelijkheden, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Van het veldoverwicht van West Frisia van voor de rust was weinig meer te merken. Toen Vitesse de voorsprong wist uit te bouwen door een prachtige goal van Rik Beentjes, leek het duel beslist. Maar niets was minder waar. Halverwege de 2e helft leefde de ploeg uit Enkhuizen op, en toen de aansluitingstreffer eenmaal gescoord was na zwak verdedigen bij Vitesse, werd de druk op het doel van Vitesse weer flink opgevoerd. Door enkele prima reddingen van de sterk spelende Tom Laan werd een gelijkmaker voorkomen. Maar in de blessuretijd sloeg het noodlot alsnog toe voor Vitesse. Een wat makkelijk gegeven vrije trap van de overigens goed leidende scheidsrechter Koene net buiten het strafschopgebied werd hoog voor de pot gegooid en uit een kluwen van spelers belandde de bal alsnog in het net. Natuurlijk een domper voor de hard werkende thuisploeg, maar gezien het spelbeeld toch wel een terechte uitslag.

Fotogalerij