Vitesse laat in slotfase winst glippen bij SVW’27 3-3

23
Nov
SVW'27
3
Vitesse'22
3

Na een aantrekkelijk en spectaculair duel met veel doelpunten werden de punten uiteindelijk broederlijk gedeeld door SVW en Vitesse. Vitesse dacht de volle winst op zak te hebben nadat de ploeg in de 85e minuut op 2-3 was gekomen tegen het op dat moment al enige tijd met 10 man spelende SVW. Maar 5 minuten later wist de groen-zwarte formatie van oud-speler Kenneth Goudmijn alsnog toe te slaan en daardoor een toch wel verdiend punt te pakken. 

Al in de beginfase was de eerste kans al voor SVW toen de verdediging van Vitesse stond te schutteren. Daarna bleef het duel enige tijd redelijk in evenwicht. Een schot van Sam Castricum ging net over de lat en daarna kreeg Vitesse nog een grote kans op de openingstreffer toen een vrije trap van de goed spelende Menno Peters met de hak verlengd werd door Kevin Klaver. De keeper van SVW dook echter net op tijd in de juiste hoek. Na zo’n kwartier spelen was het toch SVW dat uit een corner van rechts plotsklaps de leiding nam. Rechtsback Jordy Tiktak kon zomaar vrij opduiken bij de 1e paal en nam de bal direct op zijn pantoffel: 1-0. Die tegenslag moest Vitesse even verwerken, maar daarna ging de wederom hard werkende ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die bleef echter uit waardoor SVW met die 1-0 voorsprong de rust inging.

Direct na rust zorgde de veelvuldig opkomende Jordy Tiktak opnieuw voor groot gevaar voor het doel van Vitesse maar zijn prima voorzet werd door een van zijn medespelers hoog over het doel geknald.  Na een snelle counter over links was Luuk ten Broek de gehele verdediging te snel af en gaf de bal panklaar voor aan Rik Beentjes, die simpel kon inschieten 1-1. Kort daarna dreigde Jordy Tiktak opnieuw door te breken vlak bij het strafschopgebied van Vitesse, maar zijn schwalbe werd door scheidsrechter Van Loen bestraft met een gele kaart. Dat zorgde kennelijk voor een verkeerde reactie van Tiktak, want die leverde hem direct zijn 2e gele en dus een rode kaart op.

Ondanks de numerieke minderheid bleef SVW gevaarlijk, en dit vooral via de (te)veel van vrijheid genietende rechtermiddenvelder Jordy Cretier. In de 60e minuut leidde een aanval via hem tot een corner van rechts. Hij bracht de bal hoog voor (waarbij de scheidsrechter eerst een flinke zet in de rug bij Remco Poel over het hoofd zag), en waarna de bal vervolgens via een kluts voor de voeten kwam van spits Burak Buldug. Die reageerde alerter dan de verdedigers en liet doelman Tom Laan kansloos 2-1.

Inmiddels had trainer Van der Fits al enkele wissels ingebracht om de druk op SVW te verhogen, echter via snelle uitvallen kreeg SVW zelfs nog enkele kansen op een 3e treffer. Een kwartier voor tijd kwam bij een aanval over rechts de bal voor de voeten van captain Jasper Rutgers. Die stoomde op tot in het penaltygebied en voordat iemand ingreep haalde hij tot uit voor de 2-2. Nog geen 10 minuten later toonde hij opnieuw zijn aanvallende aspiraties en leek matchwinner te worden toen hij ook op pure wilskracht de 2-3 liet aantekenen. Alles wat Vitesse was rolde over elkaar. Maar in de 90e minuut ging het alsnog mis toen Jordy Cretier zichzelf weer eens vrij speelde en met een droge harde knal bij de eerste paal de gelijkmaker liet aantekenen. In de lange blessuretijd die daarop volgde werd niet meer gescoord, zodat beide ploegen hun prima wedstrijdinstelling beloond zagen met 1 punt. Maar de Vitesse-spelers hadden direct na het laatste fluitsignaal een heel andere beleving.

Fotogalerij