Vitesse laat OSV ontsnappen: 0-0

11
Sep
Vitesse'22
0
OSV
0

Na de overtuigende 2-7 winst op De Rijp vorige week waren de verwachtingen voor het 1e thuisduel tegen OSV redelijk positief. De Oostzaanse formatie had het 1e duel thuis tegen HSV met 1-3 verloren, dus leek winst geen onmogelijke opdracht. En dat bleek de eerste 20 minuten aardig te kloppen. Vitesse speelde prima en het wachten was op de openingsgoal. Maar in tegenstelling tot een week eerder viel die dit keer niet en ondanks vele grote mogelijkheden wist Vitesse ook in het vervolg van het duel geen treffer te scoren.

Al na een paar minuten moest de uitblinkende doelman van OSV in actie komen op een vlammend schot van Jort Kaandorp. Met meer geluk dan wijsheid caramboleerde de bal via zijn lichaam weer het veld in. Niet veel later volgde ook een van de spaarzame kansen van het fysiek sterke OSV. Een van hun middenvelders wist op kracht diep in de defensie van Vitesse door te dringen en zag keeper Tom Laan te ver voor zijn doel staan. Maar die wist de lepe boogbal met een uiterste poging nog over de lat te tikken. Tot halverwege de eerste helft was het vervolgens Vitesse dat het spel dicteerde. Met goede aanvallen werden wel wat kansen afgedwongen maar veel verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt kwam de thuisploeg niet. De grootste kans viel vlak voor rust te noteren toen Jort Kaandorp alleen voor de keeper verscheen maar zijn geplaatste inzet ging rakelings over de kruising.

Na rust was het eerst OSV dat het initiatief nam maar kreeg daarvoor ook de gelegenheid van de thuisploeg die te passief aan de 2e helft begon. Na een kwartier spelen was het gebeurd met OSV en was het Vitesse dat de lakens uitdeelde. De allergrootste kans was eerst voor Rik Beentjes die op snelheid alleen voor keeper Kevin Berrevoets verscheen maar de kans niet wist te verzilveren. Vitesse rook de winst en in de 5 minuten daarna volgden diverse grote kansen elkaar op. Maar de Oostzaanse goalie wist van geen wijken en hield zijn doel op soms spectaculaire wijze schoon. Vijf minuten voor tijd leek OSV zelfs geheel tegen de verwachting in te gaan scoren toen een van de spitsen op wat gelukkige wijze oog in oog met keeper kwam te staan. Maar zijn inzet werd met een prima reflex door Tom Laan tot corner verwerkt. Kort daarna wist Kevin Berrevoets nog een pegel van Jasper Rutgers uit een ingestudeerde corner uit zijn doel te ranselen en ook de rebound leverde geen doelpunt op. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Schepen klonk voor OSV dan ook als muziek in de oren!

Fotogalerij