Vitesse laat punt liggen tegen Hellas Sport: 1-2

30
Maa
Vitesse'22
1
Hellas Sport
2

Omdat Hellas Sport nog volop in de race is voor de 2e periode, kwam de ploeg naar Castricum met als doel om de 3 punten mee terug te nemen naar Zaandam. Lange tijd zag het er naar uit dat ze genoegen moesten nemen met slechts 1 punt, maar vlak voor tijd werd uit het niets alsnog de winnende treffer gescoord. En op basis van de 2e helft had Vitesse toch eigenlijk wel een puntje verdiend.

De eerste helft was Hellas duidelijk de betere ploeg. Vitesse moest opnieuw met een geïmproviseerde achterhoede aantreden, wat de organisatie achterin geen goed deed. Mede daardoor werd het diverse keren gevaarlijk voor het doel van de prima spelende keeper Tom Laan. Aanvallend kon Vitesse, dat de ijskoude wind tegen had, nauwelijks een vuist maken. De 0-0 ruststand werd dan ook gekoesterde door alles wat Vitesse was.

Maar na rust was het Vitesse dat het eerste kwartier domineerde. Maar daarna was het toch Hellas dat na een counter via hun snelle spitsen de leiding nam. Daarvoor hadden ze wel de medewerking nodig van de verdediging van Vitesse, want toen een van hen de bal in paniek wilde wegschieten, caramboleerde de bal via de rug van een andere Vitesse-man in het doel: 0-1. Daarna leek het gedaan met de thuisploeg, maar een vrije trap op de rand van het strafschopgebied leidde in de 71e minuut tot de gelijkmaker. Dat zorgde voor nieuwe energie bij Vitesse, dat zelfs nog wat kleien mogelijkheden kreeg op een 2e treffer. Maar de uitvallen van Hellas bleven levensgevaarlijk en Tom Laan moest alle zeilen bijzetten om een 2e treffer te voorkomen. Maat vlak voor tijd ging het alsnog mis, toen de verdediging van Vitesse stond te slapen na een inworp ter hoogte van de middenlijn. Voordat ze het echt in de gaten hadden, lag de bal al in het net, en zodoende gingen de 3 punten alsnog naar Hellas Sport.

Fotogalerij