Vitesse laat zich opnieuw aftroeven in en door Wijk aan Zee: 1-0

13
Maa
Wijk aan Zee
1
Vitesse'22
0

Medio oktober vorig jaar ging Vitesse in de 1e onderlinge confrontatie thuis met 0-2 ten onder tegen Wijk aan Zee. Vitesse stond toen op een gedeelde 1e plaats en dacht kennelijk de laag geklasseerde tegenstander wel even te verslaan. Maar dat liep dus heel anders! Na een 0-2 ruststand bleek Vitesse niet bij machte om ook maar één keer tegen te scoren. Wie dacht dat Vitesse dit keer wel revanche zou nemen voor die smadelijke nederlaag kwam bedrogen uit. Ook al omdat van het goede spel in laatste topper tegen KFC vorige week niets meer te zien was.

Alleen in het begin van de 1e helft wist Vitesse Wijk aan Zee onder druk te zetten, en zelfs nog een kansje te creëren. Maar net als op de Puikman werd het daarna snel minder. Niemand wist z’n normale niveau te halen, en ook tactisch klopte het allesbehalve. Met slechte passes, veel lopen met de bal en veel te weinig diepgang werd het fysiek sterkere Wijk aan Zee in de kaart gespeeld. Omdat ook de thuisploeg niet echt  tot goed voetbal in staat bleek, was het duel nauwelijks het aankijken waard. De normaliter sterke verdediging van Vitesse deelde in de malaise en bracht zelfs medespelers enkele keren in grote problemen. De 3e keer ging het zelfs mis, toen Rick Poel een onmogelijke bal kreeg te verwerken en een overtreding moest maken midden voor doel, net buiten het strafschopgebied. Dat leverde hem ook een gele kaart op. Omdat er slechts een onbegrijpelijk klein muurtje werd neergezet had Bob van der Waal de hoek voor het uitkiezen. Dankbaar koos hij voor de linkerbovenhoek en liet keeper Tom Laan volstrekt kansloos: 1-0. Vlak voor rust verzuimde de thuisploeg de score op te voeren door nog een levensgrote kans te missen.

Na rust probeerde Vitesse wel de bakens te verzetten en wist het de thuisploeg wat meer onder druk te zetten. Maar de overtuiging ontbrak om het Wijk aan Zee echt moeilijk te maken. Ook het inbrengen van Robin Bakker en Rick Beentjes sorteerde niet of nauwelijks effect. Alleen uit een enkele corners en vrije trappen ontstond wat gevaar voor het doel van keeper Danny Burger. Vlak voor tijd was Rik Beentjes nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot ging net naast de verkeerde kant van de paal. In de blessuretijd wist Wijk aan Zee uit een counter nog een 2e keer te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Niet veel later gingen de handen echter alsnog de lucht in en zo pakten ze alle 6 punten af van een ogenschijnlijke kampioenskandidaat. En daarmee lijken zij nu de “angstgegner” van Vitesse te zijn geworden.

Fotogalerij