Vitesse maakt einde aan sterke serie van SVW: 0-1

11
Nov
SVW'27
0
Vitesse'22
1

Het was al meer dan een jaar geleden dat Vitesse achterin de nul wist te houden, toen begin oktober 2011 uit bij Uitgeest met 0-1 werd gewonnen. Dit keer wist de ploeg van trainer Patrick van der Fits in Heerhugowaard SVW van het scoren af te houden. De groen-zwarte formatie was in de winning mood want uit de laatste 4 duels waren 10 punten gepakt en was maar liefst 12 keer gescoord. Maar in een niet al te beste wedstrijd bleek een doelpunt in de 1e helft van Lennert Beentjes voldoende om de 3 punten mee te nemen naar Castricum.

De eerste 25 minuten gebeurde er weinig opwindends op de prima grasmat in Heerhugowaard. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en mede door veel balverlies over en weer golfde het spel snel op en neer. Maar halverwege die eerste helft was het Vitesse dat duidelijk beter begon te spelen, en dat leverde ook direct enkele kansen op. Vooral Robin Bakker was dichtbij een doelpunt maar zijn inzet werd nog getoucheerd door de keeper van SVW waardoor de bal de lucht in ging en niet in het lege doel belandde maar net achter de lat op het doelnet. Vijf minuten later was het alsnog raak. Lennert Beentjes werd op rechts in de diepte aangespeeld en wist met de punt van zijn schoen de bal achter de keeper te plaatsen: 0-1.

De goed fluitende scheidsrechter Reingoud stond daarbij goed opgesteld en negeerde het onterechte vlagsignaal van zijn assistent. Niettemin leverde die vermeende buitenspelgoal kennelijk de nodige frustratie op bij met name SVW-trainer Bart Woldberg die op weg naar de kleedkamer niet alleen de scheidsrechter belaagde maar zich zelfs agressief gedroeg richting de spits van Vitesse!

Na rust bleek Vitesse niet in staat het goede spel van voor de rust een vervolg te geven. Omdat ook SVW niet bij machte was om het duel naar zich toe te trekken, viel er voor de toeschouwers niet veel meer te genieten. Vitesse kreeg gaandeweg nog wel enkele kleine mogelijkheden op een tweede treffer maar door onnauwkeurigheid bij het aanspelen van de bal gingen die verloren. In de slotfase drong SVW nog wel aan en ontstonden er enkele hachelijke situaties voor het doel van Hans Veldt. Eerst moest hij redden op een inzet van de vrijgespeelde linkerspits, vervolgens ging een kopbal vanaf links rakelings voorlangs en tenslotte belandde de bal bij een kopbal bovenop de lat. Zodoende kwam het laatste fluitsignaal toch wel als een verlossing voor Vitesse, dat de 3 punten heel goed kan gebruiken!

Voor de overige uitslagen en de stand klikt u hier!

Via de tab media surft u naar een video-verslag van de wedstrijd.

Fotogalerij