Vitesse 1 medekoploper na 3-3

Purmersteijn 1
Vitesse '22 1

In een uitermate spectaculaire slotfase wist Vitesse in Purmerend alsnog een punt uit het vuur te slepen na een nagenoeg kansloze 3-1 achterstand. Toen Vitesse in de laatste minuut van de officiële speeltijd alsnog de aansluitingstreffer wist te scoren brak de paniek uit bij de tot dat moment soeverein leidende thuisploeg. Een handsbal ver in blessuretijd leverde Vitesse een 2e penalty op die door Robin Bakker werd binnengeschoten. En daarna kon alles wat Vitesse was juichen om het even verrassende als belangrijke punt dat Vitesse naast koploper Hellas Sport brengt.

Al snel werd duidelijk dat Purmersteijn over een prima ploeg beschikt, die het ongetwijfeld veel tegenstanders nog héél erg lastig zal gaan maken. Door de fanatieke instelling van de thuisploeg werden heel wat duels gewonnen en dat leverde gedurende de hele wedstrijd een flink veldoverwicht op. Maar toch was het Vitesse dat na zo’n 10 minuten de score opende. Na een perfecte aanval over rechts speelde Jort Kaandorp de bal diep op de uitgeweken Robin Bakker die de bal meteen weer breed speelde op de doorgelopen Jort Kaandorp. Die liet vervolgens de keeper volstrekt kansloos: 0-1. Na ruim een half uur had Vitesse de thuisploeg nog meer pijn kunnen doen. Na een dieptebal was op de op rechterflank vrijgekomen Jort Kaandorp net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen keeper maar werd vervolgens aan de buitenkant van het strafschopgebied getorpedeerd. Dat leverde een penalty op en geel voor de keeper. Na opgelapt te zijn was het Jort Kaandorp zelf die de thuisploeg een gevoelige slag had kunnen toebrengen. Zijn de zwak ingeschoten bal werd een prooi voor de keeper. Die meevaller zorgde voor extra energie bij Purmersteijn en 5 minuten later leverde dat een terechte gelijkmaker op nadat de verdediging te veel ruimte weggaf aan een van de snelle en balvaardige voorwaartsen: 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Ook de 2e helft was het Pumersteijn dat de klok sloeg. Vitesse kon de bal niet of nauwelijks in de ploeg houden, en de druk op de verdediging nam daardoor alleen maar toe. In de 59e werd bij het uitverdedigen een vrije bal in de voeten gespeeld van een middenvelder van Purmersteijn die vervolgens vanaf de middenlijn vrij kon opstomen richting de deze middag prima spelende Tom Laan. Maar op de inzet was hij toch kansloos: 2-1. Vitesse was nog bezig die klap te verwerken toen Purmersteijn enkele minuten later opnieuw toesloeg: 3-1. Met nog een half uur te gaan lukte het Vitesse maar niet om onder de druk van de thuisploeg uit te komen en Purmersteijn vergat het duel ondanks diverse mogelijkheden in het slot te gooien. En dat kwam ze duur te staan. Bij een van de spaarzame uitvallen van Vitesse vlak voor het einde van de officiële speeltijd werd een afgeslagen bal opnieuw hoog in het strafschopgebied van Purmersteijn gespeeld. De buitenspelval lukte wel wat Tom Spil betreft maar niet voor de alert reagerende Jort Kaandorp die vrij voor de keeper de bal hard en hoog inschoot. Alles wat Purmersteijn was protesteerde tevergeefs en de ploeg raakte daardoor de weg compleet kwijt. Vitesse rook bloed en na een voorzet van de linkerkant diep in de blessuretijd kwam de bal tegen de hand van een van de verdedigers. Zonder pardon legde de goed leidende scheidsrechter de bal opnieuw op de stip. Dit keer was het aanvoerder Robin Bakker doe de bal onberispelijk binnenschoot en daarmee een punt redde voor Vitesse. En met dat punt kwam Vitesse niet alleen aan kop in de 2e klasse maar gaat ook volop meedoen in de strijd om de 1e periode.

Vanwege omstandigheden deze week geen foto’s.

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.