Vitesse met 10 man niet verder dan 2-2 bij Egmondia

07
Okt
Egmondia
2
Vitesse'22
2

Vooral na de overtuigende 7-2 zege vorige week tegen Volendam gingen de supporters van Vitesse met hoge verwachtingen naar Egmond aan Zee. Die bleken bewaarheid te worden toen Vitesse al in de 2eminuut al scoorde. Maar daarna zorgde scheidsrechter Van Damme voor een ommekeer. Eerst was hij van mening was dat hij al in de 5eminuut een rode kaart moest trekken voor Bobby Meijer. En niet veel later keurde hij de gelijkmaker goed waarbij vriend en vijand zagen dat het buitenspel was. Vitesse raakte daardoor het spoor bijster en slaagde er niet meer in om maar in de buurt te komen van het goede spel van de voorgaande weken.

Eigenlijk was het met de eerste goedlopende aanval van Vitesse meteen raak. Daarbij was spits Robin Bakker het eindstation, die omspeelde zijn directe tegenstander en haalde vrij voor de keeper heel koelbloedig uit: 0-1. Maar de daarna verwachte show bleef uit, mede door de toch wel heel snel en makkelijk getrokken rode kaart toen Bobby Meijer zijn tegenstander onregelmatig afstopte.  Trainer Thijs Sluijter besloot daarna met 3 verdedigers te blijven spelen en al snel bleek dat geen juiste keuze! Want vooral met lange ballen zorgde Egmondia voor heel veel gevaar voor het doel van Vitesse. Al in de 10eminuut was viel uit zo’n aanval de gelijkmaker. Het vlagsignaal van zijn assistent werd daarbij genegeerd: 1-1. Kort daarna had de thuisploeg al op voorsprong kunnen komen maar tot 2 keer toe werd de bal uit kansrijke positie rakelings voor het doel langs geschoten. In de 15ewas het alsnog raak. Een voorzet van links leek een prooi te worden voor keeper Michel van Kampen maar door een botsing met een van zijn verdedigers rolde de bal plotseling voor de voeten van een van de aanvallers die dat buitenkansje dankbaar verzilverde: 2-1. Lang kon Egmondia echter niet genieten van deze voorsprong. Uit een prima vrije trap van Robin Bakker vanaf de linkerkant kopte Rick Poel de bal keihard binnen: 2-2. Het leek wel het duel daarmee gespeeld was. Over en weer ontstonden af en toe wat kansen maar het veldspel zakte langzaamaan naar een bedenkelijk niveau. Vlak voor rust kreeg Vitesse nog een kans om op voorspong te komen maar door een verkeerde keuze werd de op links geheel vrijstaande Robin Bakker over het hoofd gezien.

In de rust werd de verdediging van Vitesse toch wat anders neergezet waardoor beter op het voorspelbare spel van Egmondia geanticipeerd kon worden. Echter door veelvuldig balverlies en verkeerde passes over en weer viel er weinig meer te genieten voor het publiek. Met 2 verse vleugelspitsen probeerde Vitesse ondanks de numerieke minderheid toch nog de 3 punten binnen te harken. Maar eigenlijk verdiende deze wel heel matige wedstrijd ook geen winnaar.

Fotogalerij