Vitesse mist nacompetitie op doelsaldo

Mei
Vitesse'22
WSV'30

Ondanks  een serie slechte wedstrijden kon het nog steeds. Maar de kans was klein. Vitesse moest uiteraard zelf winnen van WSV maar concurrent SVW moest dan wel punten verliezen thuis tegen het reeds gedegradeerde OSV. Lang zag het er naar uit dat het bijna onmogelijke toch nog zou geschieden. Want een kwartier zo’n voor tijd kwam OSV op een 2-3 voorsprong. Maar daarna sloeg de ploeg van oud-trainer Patrick van de Fits genadeloos toe en pakte de 3 punten door een 7-3 overwinning. En daardoor zag Vitesse ondanks de 4-0 zege op WSV de nacompetitie opnieuw aan zich voorbij gaan.

Ook voor tegenstander WSV was het duel van belang. Want bij een zege zou de ploeg uit Wormer nog kans gehad hebben op het ontlopen van de nacompetitie. Maar al gauw bleek in de wedstrijd dat WSV nauwelijks partij was voor Vitesse. Toch duurde het nog tot de 37e minuut alvorens Mats Laan met een prachtige goal de score opende. Met die 1-0 stand ging ook de rust in.

Meteen na rust sloeg Vitesse wel toe. Tanno van de Berghe werd op links de diepte in gestuurd en zijn perfecte strakke voorzet werd koelbloedig afgerond door spits Jort Kaandorp: 2-0. WSV probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten maar kwam gewoon klasse tekort om het Vitesse lastig te maken. Toen Rick Poel in de 57e minuut uit een corner de 3-0 binnenkopte was de wedstrijd daarom helemaal gespeeld. De ontwikkelingen bij SVW zorgde eigenlijk voor extra spanning bij de Vitesse-supporters. Maar toen OSV in de slotfase alsnog op achterstand was gezet volgde de berusting bij Vitesse in de wetenschap dat er volgend jaar opnieuw veel derby’s op het programma staan in de 3e klasse.