Vitesse na rust op stoom bij Zilvermeeuwen: 2-5

07
Dec
Zilvermeeuwen
2
Vitesse'22
5

Gezien de stand op de ranglijst mocht Vitesse niet verliezen uit bij Zilvermeeuwen. De laatste 2 seizoenen werden de 3 punten meegenomen naar Castricum en “3 op een rij” moest dus het motto zijn. Maar daar zag het allesbehalve naar uit toen Vitesse al na een ½ uur spelen op een 2-0 achterstand werd gezet. Een aansluitingstreffer vlak voor rust en een ontketend Vitesse na rust zorgden er voor dat de thuisploeg aangeslagen en vol ontreddering  na 90 minuten de kleedkamer ging opzoeken.

Vitesse kwam ditmaal goed uit de startblokken, maar al gauw werd duidelijk dat het jeugdige team aanvallend te kort kwam tegen het fysiek veel sterkere Zilvermeeuwen. De thuisploeg nam geleidelijk het initiatief over en ging op zoek naar een voorsprong. Die viel al na een kwartier spelen, toen de bal uit een corner van rechts bij de 2e paal ingekopt kon worden: 1-0. Nog geen 5 minuten later had de achterstand al groter kunnen worden toen bij een enorme kans de bal hoog over het doel werd geknald. Maar na een ½ uur spelen was het alsnog raak toen de linkerspits zijn man uitspeelde en de bal afgemeten voorgaf aan zijn midden voor doel én geheel vrij staande spits. Die had dus geen enkele moeite om de 2-0 binnen te schieten. Daarna pakte Vitesse langzaam de draad weer op en vooral via de vleugels werd ruimte gecreëerd voor tegenstoten. De aansluitingstreffer leek al te gaan vallen toen Tom Spil op rechts doorbrak, maar hij werd teruggefloten na een onterecht vlagsignaal. Vanuit zijn positie had de scheidsrechter dat zelf ook kunnen en moeten zien, maar hij volgde zijn “assistent”. In de 44e minuut was het echter alsnog raak.na een snelle aanval over links werd de verdediging van Zilvermeeuwen volledig uitgespeeld en kon Jort Kaandorp simpel scoren: 2-1,

In de rust werd Sam Castricum vervangen door Mark Kokkelkoren, en daarmee zorgde trainer Patrick van der Fits voor meer nodige extra stootkracht in de aanvalslinie. Toch was de eerste grote kans na rust voor Zilvermeeuwen, maar Tom Laan wist de inzet van een doorgebroken Zaankanter te keren. En bij een volgende mogelijkheid werd de bal opnieuw onbesuisd over geknald. Na een minuut of 20 spelen kreeg Vitesse een vrije trap bij de cornervlag toen een te nonchalante verdediger bij een struikelpartij hands maakte. Daaruit nam Tom Spil de bal ineens op de pantoffel en bracht Vitesse naast Zilvermeeuwen: 2-2. Niet veel later moest Vitesse met 10 man verder toen Kevin Klaver op de hoogte van de middenlijn een rush van de naar binnen kruisende rechterspits enigszins onbesuisd ontregelde. De kwistig met kaarten (uitsluitend Vitessespelers!) strooiende arbiter moest even nadenken, en tot verbazing van vele, óók Zaanse toeschouwers, trok hij uiteindelijk een rode kaart! Door de numerieke minderheid moest Vitesse verder terug maar tegelijkertijd werden de uitvallen steeds gevaarlijker. De achterhoede van Zilvermeeuwen raakte daardoor de controle volledig kwijt en moest keurig uitgespeelde doelpunten toestaan van Rik Beentjes (2-maal) en Mark Kokkelkoren. En dat  betekende niet alleen de “3 op een rij” maar ook plaatsje hoger op de ranglijst. Volgende week kan op de Puikman de opmars voortgezet worden bij winst op de nummer laatst Hellas Sport.

Fotogalerij