Vitesse nadert koploper na 4-1winst tegen Den Helder

16
Feb
Vitesse'22
4
FC Den Helder
1

Eind september speelde Vitesse een welhaast perfecte wedstrijd in en tegen Den Helder. Toen werd het maar liefst 0-5. Dit weekend liet Den Helder op de Puikman  zien dat het best een aardige ploeg heeft. Daar moet wel bij gezegd worden dat ze van Vitesse ook alle gelegenheid kregen om het spel te maken. Maar na een 0-1 ruststand was het uiteindelijk toch Vitesse dat door een sterke slotfase met 4-1 royaal wist te winnen, en daardoor FC Den Helder dieper in de degradatiezorgen drukte. En als je als titelkandidaat ook mindere duels weet te winnen…

Vitesse begon voor de rust met wind tegen en bood de feller gestarte bezoekers de mogelijkheid het initiatief te pakken. De eerste kleine kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar de grootste kans was voor Vitesse toen Jort Kaandorp vrij voor de keeper kwam. Maar zijn inzet uit de draai kon ternauwernood worden gekeerd door de Helderse goalie. Maar vlak voor rust was het Den Helder dat voor de voorsprong ging. Na enkele hachelijke momenten voor het doel van Tom Laan ging het ver in de blessuretijd alsnog mis. Een verre voorzet van rechts werd door iedereen gemist en de bal belandde pardoes bij de 2e paal in het net: 0-1. Direct na de aftrap volgde het rustsignaal.

Na rust werd al snel duidelijk dat trainer Patrick van der Fist had ingegrepen. Met 2 wissels in de ploeg was het Vitesse dat de lakens ging uitdelen. Na een goed eerste kwartier liet de thuisploeg echter de teugels weer wat vieren. In de 70e minuut kwam Vitesse toch langszij. De als rechterspits prima ingevallen Rik Beentjes was zijn tegenstander weer eens te snel af, leverde een geplaatste voorzet af, die door Lennert Beentjes beheerst werd afgerond: 1-1. De 8 minuten die daarop volgden, waren weer voor Den Helder, maar in de 78e minuut sloeg Vitesse opnieuw toe. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Jort Kaandorp door de muur en langs de keeper geschoten: 2-1. (klik hier voor de filmbeelden van deze vrije trap) Den Helder bleef strijden voor de eigenlijk wel verdiende gelijkmaker, maar de verdediging van Vitesse, met de opnieuw uitblinkende Rob Touber gaf weinig tot niets weg. Door het alles of niets spel van de bezoekers kreeg Vitesse steeds meer ruimte om gevaarlijk voor het Helderse doel te komen. Dat leidde al tot diverse kansen en zelfs een strafschop van Tanno van de Berghe belandde via de hand van de keeper tegen de binnenkant van de paal. Maar in de extra tijd werd met een perfecte counter invaller Kevin Klaver geheel vrij voor het doel gespeeld en daarmee was het duel beslist. Kort daarna zorgde Tom Spil zelfs nog voor een enigszins geflatteerde 4-1 eindstand. Door het verlies van koploper Purmersteijn bij Zilvermeeuwen staat Vitesse nu vast op de 2e plaats met slechts 2 punten achterstand. En als Vitesse komende zondag Zilvermeeuwen weet te verslaan, dan kan op 9 maart a.s. tegen Purmersteijn gestreden worden om de koppositie!

Fotogalerij