Vitesse nog steeds in de race na 0-2 zege in Limmen

13
Mei
Limmen
0
Vitesse'22
2

Er zijn dit seizoen genoeg voorbeelden van hoe merkwaardig het kan lopen in de voetballerij. Ook in de 3eklasse A lijkt dat het geval. Vitesse dacht uitgeschakeld te zijn nadat Meervogels afgelopen week de 1eperiode pakte en het zelf niet verder kwam dan 2-2 thuis tegen VIOS W. Maar omdat Kleine Sluis in 3 dagen tijd geheel onverwacht tweemaal verloor, blijkt de 4eplaats nog steeds in zicht en die is goed voor deelname aan de nacompetitie. En met 2 duels te gaan en 3 punten achterstand is de nummer 4 Kleine Sluis nog steeds te achterhalen!

Tegen die achtergrond moest Vitesse op de Dampegheest aantreden tegen Limmen. Waar deze derby voorheen veelal goed was voor spektakel was het dit keer maar een matige pot voetbal met veel fouten over en weer. Vitesse kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen een mooie voorzet van Luuk ten Broek in de 4eminuut door Mats Laan doeltreffend werd afgerond. Dat was ook meteen een van de weinige wapenfeiten van de 1ehelft, zodat de rust bereikt werd met die 0-1 stand op het bord.

Na rust zette Vitesse wat meer aan en leek het op zoek te gaan naar een grotere voorsprong. In de 51eminuut ontsnapte Limmen aan een 2etegentreffer toen een voorzet van Luuk ten Broek via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Maar geleidelijk aan kwam er weer wat meer evenwicht tussen beide partijen wat de spanning ten goede kwam. Aanvallend wist de thuisploeg echter niet of nauwelijks gevaarlijk te worden en als er gevaar dreigde was het de als vanouds sterk spelende Jasper Rutgers die dat wist in te dammen. Naarmate het duel vorderde moest Limmen meer risico gaan nemen om gelijk te komen en bood Vitesse daardoor meer ruimte voor snelle counters. Zo werd met nog een klein kwartier te gaan Robin Bakker de diepte in gestuurd. Hij troefde de enige verdediger op snelheid af en passeerde de keeper op simpele wijze: 0-2. Limmen probeerde ook daarna nog wel de eer te redden, maar het zat er deze middag niet in. Invaller Bart Stam had zelfs nog de 0-3 op zijn schoen maar dat wist de keeper met een prima redding te voorkomen. Al met al een verdiende zege voor Vitesse dat komende zondag titelkandidaat Den Helder op bezoek krijgt. Om uitzicht te blijven houden op nacompetitie zal ook deze topper in winst omgezet moeten worden. Het zou dus best wel eens spannend en spectaculair duel kunnen worden op De Puikman!

Fotogalerij