Vitesse nu ook op eigen terrein op stoom tegen SVA: 6-2

13
Dec
Vitesse'22
6
SVA
2

Uit de 6 uitduels tot nu toe wist Vitesse de maximale score te behalen. Vooral de18 punten dientengevolge zorgden voor een hoge klassering, ondanks 3 achtereenvolgende nederlagen op eigen terrein. Voor zover er al sprake was van een thuissyndroom werd die dreiging dit weekend weggespeeld in het duel tegen SVA uit Assendelft. In een heel open duel waarin aanvallers de verdedigers regelmatig de baas waren, maakte SVA het de thuisploeg vooral voor rust af en toe knap lastig. Na rust was Vitesse de baas op het veld en ging het echt los. Ondanks goed keeperswerk van de SVA-goalie wist de thuisploeg in totaal maar liefst 6 keer te scoren en dat was bijna net zoveel als de vorige 5 thuisduels bij elkaar!

Al vroeg in de wedstrijd kwam Vitesse op voorsprong toen Rick Beentjes een prima aanval doeltreffend afrondde: 1-0. Maar lang kon men niet genieten van die voorsprong want binnen enkele minuten kwam SVA alweer op gelijke hoogte. Omdat Vitesse nauwelijks grip op het middenveld wist te krijgen, kon SVA zich regelmatig uitleven en voor gevaar zorgen voor het doel van Vitesse. Toch was het Vitesse dat op voorsprong kwam, toen Robin Bakker weer eens een slalom door de defensie maakte en Jort Kaandorp in de gelegenheid stelde om te scoren: 2-1. Zoals gezegd wist SVA hun snelle spitsen ook diverse malen in (zeer) kansrijke positie te brengen en het was dan ook aan prima reacties van keeper Tom Laan te danken dat de gelijkmaker uit bleef. In de 38e minuut werd een aanval van SVA onderbroken waarna linksback Kevin Klaver direct middenvelder Mats Laan aanspeelde. Die gaf in één keer een splijtende dieptepas op Rick Beentjes die eerst zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien, nog een man passeerde en de keeper met een geplaatste schuiver in de hoek kansloos liet: 3-1. Een doelpunt uit het boekje dus! Dat werd ook de ruststand.

Na rust was het een beetje gedaan met de dadendrang van SVA en nam Vitesse het heft in handen. Toch duurde het nog tot de 58e minuut alvorens de voorsprong kon worden uitgebreid. Tom Spil kapte zich op links vrij en probeerde met een bekeken schuiver te scoren. De bal kwam echter via de lat voor de voeten van Menno Peters, die meteen doeltreffend uithaalde: 4-1. Bij een van de spaarzame uitvallen van SVA werd één van de spitsen ten val gebracht waarna de toegekende penalty feilloos werd binnengeschoten: 4-2. Vitesse leek daardoor even van de rel en dat zorgde voor een kortstondige opleving bij SVA. Maar het slotakkoord was toch weer voor de thuisploeg. Eerst stelde Rick Beentjes in de 79e minuut Menno Peters in staat om zijn 2e treffer te maken waarna laatstgenoemde hetzelfde deed voor Jort Kaandorp. Diens 2e doelpunt zorgde voor de 6-2 zege, waardoor Vitesse steeg naar de 2e plaats op de ranglijst. Komende zondag kan Vitesse de koppositie veroveren als de ploeg thuis het inhaalduel tegen Bloemendaal weet te winnen.

 

Fotogalerij