Vitesse ongelukkig in topper tegen Purmersteijn: 1-2

09
Maa
Vitesse'22
1
Purmersteijn
2

Op een zonovergoten De Puikman vond de topper plaats tussen Vitesse en koploper Purmersteijn. In Purmerend wist Vitesse in de blessuretijd een 3-1 achterstand in de slotminuten nog om te buigen naar een 3-3 gelijkspel. Maar na een even onverwachte als onverdiende 0-2 achterstand kon Vitesse dit keer niet verder komen dan één aansluitingstreffer. En dat betekende dat Purmersteijn de even gelukkige als morele winnaar werd van de return in Castricum.

Het talrijk opgekomen publiek moest het de eerste helft meer hebben van het mooie weer dan van hetgeen de beide ploegen op de grasmat lieten zien. Zowel Vitesse als koploper Purmersteijn slaagden er niet of nauwelijks in om het elkaar moeilijk te maken.  Het leek er op alsof beide ploegen niet wilden verliezen, zo weinig viel er over een weer te beleven. Vitesse was halverwege de 1e helft nog het dichtst bij een openingstreffer, toen de bal uit een corner nog net door een van de verdedigers van de lijn kon worden gehaald.

Direct na rust had Vitesse het verschil moeten maken. Eerst verscheen Lennert Beentjes vrij voor goalie van Purmersteijn maar hij miste jammerlijk. Niet veel later kwam na een prima aanval de bal voor de voeten van Luuk ten Broek, maar zijn inzet belandde via de handen van de keeper op de paal. De thuisploeg rook dat er meer in zat en bleef zoeken naar de verdiende voorsprong. Maar deze middag was Vrouwe Fortuna niet op de hand van Vitesse. Na een onzuivere pass op helft van Purmersteijn volgde in de 58e minuut een bliksemsnelle counter die spits Daniel Schermer plotsklaps alleen voor keeper Tom Laan bracht. En die wist wel raad met dat buitenkansje: 0-1. Voordat Vitesse die klap te boven was werd het even onverwacht 0-2 toen opnieuw Daniel Schermer zomaar vrij voor het doel kon verschijnen en zijn 13e competitietreffer kon laten aantekenen. Met enkele wissels probeerde trainer Patrick van der Fits het onheil af te wenden, maar Purmersteijn belette Vitesse met het nodige theater om alsnog het initiatief te pakken. Een kwartier voor tijd bracht Vitesse via een aansluitingstreffer van Rik Beentjes de spanning in het duel toch nog terug en dat bleef zo mede dankzij enkele goede safes van keeper Tom Laan. Vlak voor tijd leek de verdiende gelijkmaker nog te vallen, maar dit keer zat het Vitesse niet mee. Door de 1-2 winst heeft Purmersteijn de voorsprong op Vitesse uitgebouwd tot 5 punten. Maar met nog 7 duels te gaan is er nog van alles mogelijk!

Fotogalerij