Vitesse ook in 2e duel overtuigend naar 0-4 zege op WSV’30

13
Sep
WSV'30
0
Vitesse'22
4

Van oudsher is WSV een lastige tegenstander voor Vitesse gebleken. De degradatie 2 seizoenen geleden werd gevolgd door een overtuigend kampioenschap, en dus een directe terugkeer in de 3e klasse. Vorige week verloren de Wormers al met 4-0 bij Olympia Haarlem, dus was de ploeg gebrand op revanche. Maar afgezien van de eerste minuten werd de ploeg op alle fronten afgetroefd door een goed en gedreven spelend Vitesse. De 0-4 eindstand op het scorebord was dan ook slechts een matige afspiegeling van het grote krachtsverschil op de prachtige sportaccommodatie van WSV.

Toch had WSV al in de 2e minuut op voorsprong kunnen komen toen een levensgrote kans om zeep werd geholpen. Maar daarna nam Vitesse het initiatief in handen om het ook niet meer uit handen te geven. Al in de 6e minuut was het raak toen uit een aanval over rechts de bal belandde bij linkerspits Luuk ten Broek die de bal ineens op de pantoffel nam en de keeper heel fraai passeerde: 0-1. Daarna ontstonden er veel kansrijke situaties voor Vitesse maar daar werd onvoldoende gebruik van gemaakt. Toch wist Vitesse voor rust de voorsprong uit te breiden. Een diepe perfect ingespeelde bal van laatste man Remco Beentjes op Robin Bakker bracht de spits met een mooie beweging direct vrij voor de keeper en ditmaal wist hij heel beheerst de bal in de verre hoek te plaatsen: 0-2. Dat werd ook de ruststand.

Na rust probeerde WSV nog wel de bakens te verzetten maar Vitesse was gewoon een paar maatjes te groot voor de thuisploeg. In de 50e minuut was Luuk ten Broek de verdediging weer eens te snel af en zijn afgemeten voorzet werd door Robin Bakker via de onderkant van de lat binnengeschoten: 0-3. Daarna leek het wel kat en muis. Met wat meer nauwkeurigheid voorin zou de score flink zijn opgelopen. Omdat die scherpte voorin nog ontbrak werd er nog maar één keer gescoord. Na een prima aanval over rechts liet Robin Bakker de verdedigers zijn hielen zien en legde de bal panklaar neer voor naar binnen gekomen Menno Peters die koelbloedig scoorde: 0-4.

Fotogalerij