Vitesse opnieuw van 2-0 achterstand naar 2-3 zege!

06
Dec
Olympia Haarlem
2
Vitesse'22
3

Tot nu toe had Vitesse dit seizoen nog geen punt verspeeld buiten Castricum. Uit bij een sterk spelend KFC leek dat record al vroegtijdig te sneuvelen na een 2-0 achterstand bij rust, maar uiteindelijk wist Vitesse de zege toch uit het vuur te slepen. Ook dit keer bij Olympia Haarlem stond het bij rust 2-0 voor de thuisploeg. De nummer 5 op de ranglijst maakte daarbij dankbaar gebruik zowel van het windvoordeel als van uitermate zwak verdedigen van Vitesse. Maar na rust knokte Vitesse zich eerst naast de thuisploeg en enkele minuten voor tijd verscheen wederom de 2-3 voorsprong op het scorebord. Dat betekent dat Vitesse volop mee blijft doen in de top van de 3e klasse!

Mede door de stormachtige wind viel er het eerste kwartier weinig te genieten door veel balverlies en slechte passes. Eén daarvan bleek in de 14e minuut ook meteen fataal. Een speler van Olympia kreeg op eigen helft de bal zomaar maar in de voeten geschoven, waarna door een diepe bal naar rechts een van de spitsen heel gemakkelijk vrij voor keeper Tom Laan kon verschijnen. En die kans werd koelbloedig benut. Halverwege de 1e helft werd een vrije  trap van Vitesse een prooi voor de keeper. Op zijn verre uittrap werd wederom heel zwak geanticipeerd door de verdediging waardoor de thuisploeg de score kon uitbouwen tot 2-0. Vitesse kon daar door gebrek aan creativiteit weinig tegenover zetten.

Na ruim een half uur spelen kwam Vitesse goed weg toen de rechterspits in het strafschopgebied al dan niet onreglementair afgestopt werd, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De grootste kans van Vitesse voor rust kwam uit een vrije trap waarbij 2 spelers van Vitesse tegelijk vrij voor de keeper konden inschieten, maar de (gezamenlijke?) inzet ging net voorlangs.

Met de wind in de rug zette Vitesse na rust de thuisploeg vast op eigen helft. Olympia, bepaald geen sterke ploeg maar wel met enkele heel lepe en sterke voetballers in de gelederen, moest alle zeilen bijzetten om de aansluitingstreffer te voorkomen. Maar die viel toch in de 53e minuut toen Jort Kaandorp in het penaltygebied vrijgespeeld werd en beheerst scoorde. 5 minuten later was het opnieuw raak. Menno Peters zette goed door om een diepe bal nog voor de achterlijn binnen te houden, en wist daardoor een corner te forceren. De assistent vlagde weliswaar voor een achterbal, maar de scheidsrechter had het dit keer zelf goed gezien. Uit die corner werd de bal slecht weggewerkt waardoor die voor de voeten van aanvoerder Jasper Rutgers kwam. Die haalde meteen uit en scoorde van afstand in de verre hoek: 2-2.

Daarna werd de druk van Vitesse wat minder en kon de thuisploeg bij vlagen ook weer gevaarlijker worden. Toch was het Vitesse dat in de 75e minuut al bijna aan de leiding kwam. Een diepe bal op Robin Bakker wist hij bij de 2e paal direct te controleren waardoor hij vrij voor de keeper kwam. Maar met een katachtige safe wist die het onheil nog af te wenden.  Een nog grotere kans volgde zo’n 5 minuten later toen Robin Bakker opnieuw enkele verdedigers en de keeper op de achterlijn dolde en de bal panklaar teruglegde met Menno Peters. Echter tot afgrijzen van de vele Castricummers wist hij de bal niet in het vrijwel lege doel te schieten. In de 88e minuut viel de winnende treffer alsnog toen Jort Kaandorp bij een scrimmage voor doel met een bekeken kopbal zowel de uitgelopen keeper als enkele verdedigers wist te verschalken. Door de lange blessuretijd bleef het daarna nog spannend, mede omdat Robin Bakker in kansrijke positie naliet om ook nog een doelpuntje mee te pakken.

Fotogalerij