Vitesse overtuigend naar zege op Volendam: 3-1

09
Okt
Vitesse'22
3
Volendam rkav
1

Het was alweer 13 jaar geleden dat beide ploegen elkaar voor het laatst tegen kwamen. Onder het toeziend oog van niemand minder dan de bekende Jan Smit probeerde Volendam de ingezette positieve weg (4 punten uit de laatste 2 duels) een vervolg te geven op de Puikman maar kreeg daartoe van Vitesse niet of nauwelijks de gelegenheid. Het sterke collectief van trainer Everard Luijckx zorgde nagenoeg het gehele duel voor voldoende druk op Volendam dat achteraf nog geeneens ontevreden mocht zijn met de relatief kleine nederlaag. En toen Volendam na rust tegen de verhouding in via een snelle uitval de aansluitingstreffer wist te scoren, was het good-old Robin Bakker die enkele minuten later zijn hattrick voltooide en daarmee Volendam min of meer de genadeklap bezorgde. 

Meteen vanaf de aftrap nam Vitesse het initiatief. Met verzorgd voetbal werd volop op de aanval gespeeld en zodra de Volendammers het balbezit terug veroverde hadden ze meteen een of twee tegenstanders in hun nek. Mede daardoor heerste de thuisploeg vooral op het middenveld. En die tactiek werkte prima uit, want daar houden de wijdbroeken nu eenmaal niet zo van. Binnen 10 minuten viel al de 1e kans te noteren maar gescoord werd er nog niet. In de 25e minuut was het alsnog raak. Eerst werd Robin Bakker na een goede aanval over rechts in kansrijke positie gebracht maar hij had net te lang tijd nodig om het direct af te maken. Dat bleek echter uitstel van executie want bij het uitverdedigen werd net buiten het strafschopgebied een overtreding begaan. En voordat de bezoekers een muur hadden geformeerd was het diezelfde Robin Bakker die de vrije trap meteen nam en tot ontsteltenis van alles wat Volendam was de bal simpel binnen schoot: 1-0. Ook daarna was het louter de thuisploeg die het spel dicteerde. Vlak voor rust volgde de beloning voor een prima 1e helft. Uit een afgeslagen aanval was het laatste man Remco Beentjes die met een perfecte dieptepass Robin Bakker de diepte in stuurde. Die verscheen daardoor alleen voor de keeper Robin van Santen en passeerde die op snelheid. Zodoende ging Vitesse met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust was het eerst Volendam dat de toon zette. Vitesse moest terug, maar kwam niet echt in de problemen. Daarna nam Vitesse het initiatief weer in handen en dat leidde rond de 55e minuut al tot een bombardement op het doel van Volendam. Maar met 3 corners op rij en een uit het doel geranselde pegel van Menno Peters kwam de thuisploeg er nog niet. Halverwege de 2e helft keerde de spanning weer onverwacht terug toen na een afgeslagen aanval de bal met een verre knal naar voren werd geschoten en een van de spitsen pardoes alleen op de keeper af kon gaan. Die kans werd koeltjes benut: 2-1. Maar voordat de toeschouwers van de schrik waren bekomen was het opnieuw Robin Bakker die door een splijtende dieptepass alleen voor Robin van Santen verscheen, hem opnieuw op snelheid passeerde en tekende voor zijn hattrick. Kort daarna kreeg hij dan ook zijn terechte publiekswissel. Toch kreeg Volendam rond de 75e minuut nog een 2e kans op een aansluitingstreffer. Na een moment van onoplettendheid verscheen opnieuw een van de wijdbroeken alleen voor keeper echter dit keer wist Tom Laan verder onheil te voorkomen. Ook in het laatste kwartier heerste Vitesse op alle fronten zodat de voorsprong niet meer in gevaar kwam en de 3 punten dit keer terecht in Castricum bleven.

Fotogalerij