Vitesse pakt 1e punt

28
Sep
Vitesse'22
1
Velsen
1

Het was nog even zweten maar uiteindelijk sleepte Vitesse thuis tegen Velsen het eerste punt binnen en was de hatelijke nul eindelijk weggewerkt! Maar gemakkelijk ging het zeker niet. Tot de rust was Vitesse de bovenliggende partij, maar na rust waren de rollen omgekeerd. Na een wat ongelukkige gelijkmaker voelde Velsen dat er meer in zat, en ging met vol voor de 3 punten. Maar Vitesse hield dit keer wel stand, en door dat ene puntje kon de laatste plaats worden overgedaan aan Fortuna Wormerveer.

Zoals gebruikelijk pakte Vitesse vanaf de aftrap meteen het initiatief en dat leverde in de beginfase al enkele mogelijkheden op. Na zo’n kwartier was het wel raak. Jort Kaandorp anticipeerde goed op een harde en scherpe voorzet van Robert Poel over de grond en kon van dichtbij de bal binnen tikken: 1-0. Daarna bleef Vitesse aandringen, maar een bevrijdende 2e treffer voor rust bleef uit.

Na rust was het spelpeil een stuk minder en dat bood Velsen de gelegenheid om een licht veldoverwicht te creëren. Dit keer leek de verdediging van Vitesse gemakkelijk stand te houden. Maar in de 70e minuut ging het toch mis. Een uitlooppoging van keeper Tom Laan werd verkeerd ingeschat, en uit de daardoor ontstane scrimmage wist een van de aanvallers de bal in het doel te schieten: 1-1. Velsen rook daarna de kans 3 punten mee te nemen naar huis en kreeg daarna ook wel enkele kansen daartoe. Maar mede door enkele goede reddingen van Tom Laan bleef Vitesse dit maal een nieuwe deceptie bespaard. In de laatste minuten drong Vitesse zelf nog aan maar verder een pegel van Robert Poel die net overging kwam het niet. Alles overziende was de 1-1 eindstand een terechte afspiegeling van een meer spannende dan goede wedstrijd.

Fotogalerij