Vitesse pakt eerste punten

30
Sep
Westfriezen
1
Vitesse'22
2

Vitesse pakt eerste punten
In Zwaag heeft Vitesse haar eerste overwinning behaald. Na vier nederlagen op rij  werd tegen ongeslagen koploper Westfriezen verdiend met 2-1 gewonnen.

Direct bij de start kon je zien dat Vitesse er zin in had. Met inzet werd Westfriezen bestreden en de lange ballen naar de voorhoede werden ingeruild voor combinatiespel via het middenveld . Helaas lag de bal al na vijf minuten achter een verbouwereerde Hans Veldt. Uit de eerste aanval van Westfriezen schoot de rechterspits de bal diagonaal in. Zijn schot rolde in de verre hoek. Vitesse was hierdoor echter niet uit het veld geslagen en pakte direct het initiatief. Halverwege de eerste helft volgde loon naar werken. Via een prima combinatie tussen Jort Kaandorp en Rutger Balm, schoot laatstgenoemde de gelijkmaker langs de keeper. Vitesse bleef daarna het betere van het spel houden, maar kon dit overwicht niet verder in de stand tot uitdrukking brengen.

Ook na de pauze was Vitesse de bovenliggende partij. Het jeugdige middenveld van gemiddeld 20 jaar  – Rick Scheerman, Menno Peters, Jort Kaandorp en uitblinker Rutger Balm – vormden de verbindende schakel tussen verdediging en spitsen. Robin Bakker zorgde voorin voor continue dreiging en een treffer leek dan ook een kwestie van tijd. Die kwam er dan ook toen Robin Bakker het overzicht behield en Lennert Beentjes in staat stelde om 2-1 te scoren. Helaas voor de meegereisde supporters haalde Vitesse de trekker daarna niet over. Lennert Beentjes en Robin Bakker hadden het vizier niet op scherp staan en hielden hiermee Westfriezen tot de laatste minuut in de wedstrijd. Westfriezen kon echter niet profiteren.  Achterin zorgde een solide Sil Haringa er voor dat de spits niet gevaarlijk kon worden en hielden de backs Tanno van den Berghe en Nick Castricum hun tegenstanders in bedwang.

Vitesse trok de overwinning over de streep en na het laatste fluitsignaal volgde een terechte ontlading. Vitesse kan weer vooruit kijken want het getoonde spel biedt perspectief op meer punten.

Fotogalerij