Vitesse pakt koppositie na 4-0 zege op Beemster

20
Sep
Vitesse'22
4
SV Beemster
0

Afgelopen weekend kwam Beemster voor het eerst op bezoek op de Puikman. Het is het 3e seizoen dat de ploeg uit midden Beemster uitkomt in de 3e klasse en tot nu toe moesten alle zeilen worden bijgezet om niet te degraderen. Die historie hield dus in dat Beemster voor Vitesse een totaal onbekende tegenstander zou zijn. Het 1e  duel uit bij SVA in Assendelft wist Beemster nog overtuigends met 0-3 te winnen, maar het 2e duel werd thuis met 0-1 verloren van Olympia Haarlem. De grote vraag was dus hoe de ploeg zich zou manifesteren in Castricum. En al was de eerste grote kans voor de bezoekers, uiteindelijk heerste Vitesse ook dit keer op alle fronten en uiteindelijk was de 4-0 zege een zwakke afspiegeling van het grote krachtsverschil.

Zoals gezegd was net als vorige week uit bij WSV de 1e grote kans voor de tegenstander. Maar daarna was het Vitesse dat de dienst uitmaakte. De ploeg nam het initiatief en binnen 10 minuten werd dat ook vertaald in een voorsprong toen een van de verdedigers de bal panklaar klaar lag voor spits Robin Bakker. Die profiteerde dankbaar het dat cadeautje: 1-0. Daarna was het wachten op de 2e goal, maar alhoewel er diverse mogelijkheden waren duurde het tot de 40e minuut alvorens de 2-0 op het scorebord verscheen. Na een goede combinatie door het midden kwam middenvelder Sam Castricum na goed doorzetten vrij voor de keeper en scoorde koelbloedig: 2-0.

Na rust zakte het spelpeil  naar een bedenkelijk niveau. Vitesse, dat voor rust door blessures achterin al enkele wijzigingen in de ploeg had moeten aanbrengen hoefde niet echt meer, anderzijds ontbeerde Beemster de kwaliteiten om het Vitesse echt moeilijk te maken. Het wachten was op de 3e en bevrijdende goal. Die werd wederom gescoord door Robin Bakker, die even voorbij de middenlijn een rush ondernam, door de verdediging slalomde en de keeper kansloos liet. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Luuk ten Broek, die na goed doorzetten van Mats Laan op rechts uiteindelijk de bal ontving en snoeihard uithaalde en voor de  4-0 eindstand zorgde.

Fotogalerij