Vitesse pakt na rust een punt tegen SEW: 2-2

04
Nov
Vitesse'22
2
SEW
2

Na de spectaculaire winst vorige week in Beverwijk tegen de ongeslagen koploper De Kennemers waren de verwachtingen voor het thuisduel tegen SEW hoog gespannen. Voetbaltechnisch was de ploeg uit Nibbixwoud voor rust de betere partij, en nam een 0-2 voorsprong. Na rust knokte Vitesse zich echter terug in de wedstrijd en wist eindelijk toch een eerste punt op eigen terrein te pakken.

Al in de 5e minuut werd niet adequaat ingegrepen op een dieptepass, waardoor de spits van SEW plotseling vrij voor keeper Hans Veldt verscheen. Die werd wel op snelheid gepasseerd, maar omdat hij rechtsbenig was lukte het hem niet om de bal in het lege doel te schuiven. De volgende mogelijkheid voor SEW diende zich  na ruim 10 minuten aan, maar ook die ging verloren. Na 26 minuten was het alsnog raak en kwam de ploeg van coach John Stevens verdiend op voorsprong: 0-1. VItesse wist daar slechts enkele kleine mogelijkheden tegenover te creëren, maar dat leverde geen tegendoelpunt op.

Na een mislukte pass op de rechterspits stond de verdediging van de thuisploeg te slapen. In plaats van resoluut in te grijpen kreeg een SEW-speler alsnog alle tijd om de bal rustig voor te geven waarna mede door een slim overstapje voor de voeten kwam van een van zijn ploeggenoten, die de bal direct hard en laag in de hoek knalde: 0-2. Dat werd ook de ruststand.

Na rust kwam er meer evenwicht in het duel, mede door het inbrengen van Robin Bakker en Sabari Visser. In de 57e minuut leidde dat tot de aansluitingstreffer. De ver opgerukte Rutger Jaspers speelde de op links vrijstaande Robin Bakker aan, en die scoorde beheerst in de rechterbenedenhoek. Maar SEW liet zich door die tegentreffer niet van de wijs brengen en kreeg zelfs enkele mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Zo’n 20 minuten voor tijd was het toch Vitesse dat de gelijkmaker scoorde. De wederom goed spelende Jort Kaandorp zag een eerste inzet nog gestopt en in de rebound haalde hij alsnog doeltreffend uit: 2-2. Daarna kregen beide ploegen nog kansen om het duel te beslissen, maar alles overziende konden beide ploegen toch wel vrede hebben met de puntendeling.

Fotogalerij