Vitesse positief de winsterstop in na 5-1 zege op Hellas

14
Dec
Vitesse'22
5
Hellas Sport
1

Het laatste competitieduel moest het ervan komen! Na de 2-5 winst vorige week bij Zilvermeeuwen en de 7-2 winst tegen VSV voor de districtsbeker afgelopen dinsdag moest er gewonnen worden van hekkensluiter Hellas Sport. Dat was nodig om weer wat verder uit de kelder van de 2e klasse te komen. En ook die laatste horde voor de winterstop werd vrij eenvoudig genomen. Het met grote problemen opgezadelde Hellas mocht achteraf nog blij zijn dat het vizier van Vitesse dit keer niet op scherp stond want de 5-1 winst was maar een zwakke afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld.

De leegloop eind vorig seizoen bij Hellas Sport is een risico dat dreigt voor elke club die van oudsher betaalde spelers van buitenaf aantrekt. Na de 1-10 nederlaag vorige week thuis tegen Velsen werd al snel duidelijk dat de Zaanse club met een goot probleem is opgezadeld. Zonder zelf tot echt goed voetbal te komen was Vitesse op de Puikman veel te sterk voor de Zaanse formatie. Al na een kwartier spelen nam Vitesse een 1-0 voorsprong uit een corner waarbij de bal door Joris van het Wout terug gekopt werd op spits Mark Kokkelkoren die eenvoudig kon scoren. Daarna was het wachten op de 2e goal, want aanvallend kon Hellas geen potten breken. Na zo’n 25 minuten was het zover. Luuk ten Broek kon opstomen richting het doel en zijn houdbare schot trof toch doel omdat de Zaanse keeper finaal mis taste. Diverse kansen op een grotere ruststand werden daarna onbenut gelaten maar in de blessuretijd van de eerste helft werd het toch 3-0 door Rik Beentjes, na opnieuw goed werk van Joris van het Wout.

Na rust een zelfde spelbeeld met een onmachtig Hellas en een frivool spelende thuisploeg. De snelle vleugelspitsen Luuk ten Broek en Rik Beentjes bezorgden de Zaanse defensie volop werk, maar in de afronding schortte het nogal. Joris van het Wout (4-0) en Luuk ten Broek (5-0) wisten het net te vinden. Een kwartier voor tijd maakte Robin Bakker zijn rentree en nog geen minuut later kopte hij een prima voorzet á la Bep Bakhuis net over de lat. Het laatste wapenfeit was een gemakkelijk gegeven penalty in de blessuretijd, waardoor de eindstand op 5-1 werd gebracht. Door deze zege is Vitesse niet alleen gestegen naar de 10e plaats, maar doet bovendien nog mee in de strijd om de 2e periodetitel. Kortom, na een heel zwak begin toch nog een bevredigend slot van de 1e competitiehelft!

Fotogalerij