Vitesse simpel door naar laatste ronde nacompetitie

25
Mei
Vitesse'22
1
Westfriezen
0

Na de 1-3 zege in Zwaag kon het eigenlijk niet meer misgaan voor Vitesse. Tegenstander Westfriezen moest op de Puikman minimaal 2 doelpunten scoren om een verlenging af te dwingen, maar al snel werd duidelijk dat dat er deze middag niet in zat. Zonder zelf tot grootse daden te komen tegen een onmachtige tegenstander zegevierde Vitesse ook op de Puikman met 1-0. In de volgende en laatste ronde moet Vitesse het opnemen tegen Kolping Boys, dat in de verlenging met 0-2 wist te winnen bij SV De Kleine Sluis.

De eerste grote kans van de wedstrijd was overigens voor Westfriezen toen de spits van de formatie uit Zwaag wat alerter reageerde dan de verdediging van Vitesse. Maar via een been van een van de verdedigers ging de bal net corner. Maar daarna was de beurt aan Vitesse. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen werd Westfriezen op de eigen helft vastgezet, en het wachten was op de openingsgoals. In de 37e minuut was het eindelijk zover. Na een mislukte combinatie in de middencirkel raakte een verdediger van Westfriezen de bal totaal verkeerd en zette daardoor Robin Baker onbedoeld vrij voor zijn eigen keeper. Met een simpele schijnbeweging werd die het bos ingestuurd, en dat betekende een verdiende 1-0 voorsprong voor Vitesse. Dat werd ook de ruststand.

Na rust was Westfriezen geruime tijd de bovenliggende partij. De ploeg uit Zwaag knokte voor wat zij waard was. Een paar maal kwamen zij dichtbij een gelijkmaker, maar enkele gerichte schoten gingen net over de lat. Gaandeweg kreeg Vitesse steeds meer ruimte om het duel definitief te beslissen, maar ondanks diverse uitgelezen mogelijkheden bleef de 1-0 stand op het scorebord staan.. Dat betekent dus dat Vitesse het in volgende ronde van de nacompetitie moet opnemen thuis tegen het Kolping Boys uit Oudorp. Vitesse start met een thuisduel op zondag 31 mei a.s.. Een week later volgt het uitduel in Oudorp. Het belooft dus weer een spannende confrontatie te worden!!

Fotogalerij