Vitesse simpel op de Puikman langs Beverwijk: 5-1

10
Apr
Vitesse'22
5
Beverwijk
1

Na de 1-4 zege in het cruciale uitduel tegen HSV trof Vitesse op papier een minder lastige tegenstander in de vorm het laag geklasseerde Beverwijk. De ploeg van trainer Marco van Petersen leek na de winterstop zijn draai te hebben gevonden met 9 punten uit 5 duels maar de laatste 2 duels gingen vervolgens weer verloren. En in die laatste duels was tevens duidelijk geworden dat het voor de Wijkers lastig was om een representatieve ploeg op de been te brengen door een lange lijst van blessures en schorsingen. En dat werd ook pijnlijk duidelijk op de Puikman. Binnen een kwartier was de pot eigenlijk al beslist maar omdat Vitesse daarna gas terug nam bleef de schade uiteindelijk beperkt tot een 5-1 nederlaag.

Meteen na de aftrap ging Vitesse op zoek naar de voorsprong. In de 8e minuut leek de score te worden geopend toen Jort Kaandorp een teenlengte tekort kwam om een voorzet van links binnen te tikken.  2 Minuten later was het alsnog raak. Aanvoerder Jasper Rutgers brak door op rechts en zijn voorzet werd door Rik Beentjes binnen gewerkt: 0-1. Drie minuten later werd het duel door een doelpunt van Mats Laan eigenlijk al beslist en dreigde een afgang voor Beverwijk. Vitesse liet evenwel de teugels daarna duidelijk vieren en zodoende kon Beverwijk zelfs nog tot wat aanvallende acties komen. In de 21e minuut werd de achterstand zelfs teruggebracht tot 2-1 toen het spel na een duidelijke achterbal door mocht gaan van de scheidsrechter waarna uit de daarna volgende voorzet werd gescoord 2-1. Vitesse leek even van slag maar stelde vervolgens nog voor rust orde op zaken. Eerst slalomde Robin Bakker in de 37e minuut door de defensie van Beverwijk en haalde doeltreffend uit en 3 minuten later vergrootte Jasper Rutgers de score tot 4-1.  Dat werd ook de ruststand.

De 2e helft viel er voor de toeschouwers nauwelijks nog iets te genieten. Vitesse geloofde het wel en Beverwijk kon gewoonweg niet beter. Pas 5 minuten voor tijd gebeurde er weer iets opmerkelijks toen een van de Wijkers de bal op zijn pantoffel nam en knalhard de paal raakte. Echter het slotakkoord was voor Vitesse. Net als tegen HSV werd een ingestudeerde corner van Robin Bakker door Jasper Rutgers feilloos ingeschoten en dat bepaalde de eindstand op 5-1. Door deze eenvoudige zege blijft Vitesse op doelsaldo op de 2e plaats staan en houdt de ploeg uitzicht op deelname aan de nacompetitie.

Fotogalerij