Vitesse sluit 1e competitiehelft af met overtuigende zege op Assendelft: 0-2

15
Dec
Assendelft
0
Vitesse'22
2

Vorig jaar is Vitesse’22 op weg gegaan met “Op naar de 100”. In datzelfde jaar vierde Assendelft al hun 100-jarig bestaan, dat een seizoen later alsnog werd opgeluisterd met het kampioenschap in de 3e klasse. Ondanks de lange historie van beide verenigingen stonden de ploegen dit weekend voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband. Omdat Vitesse verzuimde gebruik te maken van wel héél veel grote kansen, bleef het lang spannend. Maar vriend en vijand konden na afloop vrede hebben met de dik verdiende 0-2 zege van Vitesse.

Al in de 1e minuut liet Vitesse zien dat de ploeg er gebrand was om een goed resultaat neer te zetten in het laatste duel voor de winterstop. Met kunst en vliegwerk werd een snelle openingsgoal voorkomen. In de 7e minuut zette de thuisploeg bij een vrije trap van Vitesse de buitenspelval wagenwijd open. Daardoor kwame alle aanvallers in buitenspelpositie te staan, maar niet Shabari Visser die met de bal vanaf rechts op de keeper afging. Zijn voorzet werd simpel binnengetikt, maar alhoewel een vlagsignaal van de grensrechter terecht uitbleef, werd het doelpunt toch afgekeurd. Vijf  minuten later was het alsnog raak. Bij een vrije trap net buiten het strafschopgebied en midden voor doel werd geen goede muur neergezet. Robin Bakker kon daardoor dankbaar de bal naast de muur in de hoek knallen: 0-1. Ook daarna bleef Vitesse duidelijk de boventoon voeren, zette telkens snel druk op de tegenstanders en creëerde bovendien heel legio grote kansen. Toch ging de rust in met slechts die 0-1 stand op het scorebord waarmee Vitesse zichzelf na een prima 1e helft duidelijk tekort deed.

Na rust probeerde Assendelft het initiatief te pakken, maar de thuisploeg ontbeerde veelal de creativiteit om het de prima op dreef zijnde defensie van Vitesse echt moeilijk te maken. Toch verscheen plotsklaps een van de aanvallers vrij voor de 17-jarige Jelle Limmen, die de geblesseerde Tom Laan verving. Met een prima redding wist Jelle de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant bleef Vitesse doorgaan met zowel het creëren als het missen van kansen. Maar in de 66e minuut was het alsnog raak toen de bal na een van links opgezette aanval op rechts terecht kwam bij de vrijstaande Shabari Visser. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Lennert Beentjes in het kruis geschoten: 0-2. Omdat Vitesse daarna verzuimde de wedstrijd op slot te gooien bleef Assendelft strijden voor een aansluitingstreffer. Vlak voor tijd leek die nog te gaan vallen, maar met 2 prima reddingen wist Jelle Limmen zijn goede debuut extra kleur te geven. Door deze zege is Vitesse naar de 2e plaats op de ranglijst geklommen zodat het hele team met een héél positief gevoel kan gaan genieten van de komende winterstop.

Fotogalerij