Vitesse sluit seizoen winnend af, maar zonder periodetitel

16
Mei
Bloemendaal
3
Vitesse'22
4

Op papier was deelname aan de nacompetitie nog haalbaar voor Vitesse maar de ploeg van de scheidende trainer Patrick van der Fits was daarvoor wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Zo mocht Wijk aan Zee op eigen terrein niet winnen van Beemster, en moest HSV kampioen worden ten koste van KFC. Omdat op beide velden het scoreverloop al snel dc verkeerde kant op ging, viel er in het duel in en tegen Bloemendaal uiteindelijk niet of nauwelijks nog wat te verdienen voor beide ploegen. Niettemin werd er gestreden tot de laatste minuut, waarbij Vitesse de winst in de laatste minuten alsnog naar zich toe trok.

Door omstandigheden startte de 1e helft zo’n 20 minuten te laat en direct na de aftrap zocht de thuisploeg het initiatief. Na zo’n minuut of 10 resulteerde dat in een 1-0 voorsprong toen een vrije trap vanaf links in een keer via de onderkant van de kruising werd binnengeschoten. Maar nog geen minuut later was het alweer gelijk na een nagenoeg zelfde spelhervatting aan de andere kant. Alhoewel de vrije trap van aanvoerder Jasper Rutgers iets minder fraai was, was zijn inzet bij de 1e paal toch te machtig voor de keeper van Bloemendaal: 1-1. Na die gelijkmaker kwam Vitesse ook wat beter in de wedstrijd en werden kansen gecreëerd op een voorsprong. Die kwam er ook toen Jasper Rutgers tot 2 keer toe kon uithalen en de bal bij zijn 2e poging door Jort Kaandorp van richting werd veranderd en daardoor in het doel verdween: 1-2. Dat werd ook de ruststand.

Ondanks de teleurstellende standen op de andere velden ging Vitesse na rust direct op zoek naar een beslissende voorsprong. En die zou er ook snel gekomen zijn ware het niet dat 2 glaszuivere doelpunten na even fraaie aanvallen door het toedoen van de allesbehalve sportieve assistent werden afgekeurd na een onterecht vlagsignaal voor buitenspel. Uiteindelijk viel de 3e treffer toch en opnieuw was het Jort Kaandorp die scoorde: 1-3. Daarmee leek de pot beslist maar Bloemendaal bleef strijden voor een beter resultaat. Toen die strijdlust ook nog eens een aansluitingstreffer opleverde, werd nog een tandje bijgeschakeld. Vlak voor tijd werd zelfs de gelijkmaker binnengekopt toen de even rustig als zwak leidende scheidsrechter een chaotische situatie voor het doel van keeper Tom Laan totaal verkeerd beoordeelde. Ondanks het langdurig op de grond vasthouden van Joris Veldt, die zijn frustratie op hem afreageerde met een trappende beweging en dus terecht rood kreeg, én het vlagsignaal van de grens van Vitesse werd de gelijkmaker toch goedgekeurd: 3-3. Maar niet veel later was er ditmaal alsnog gerechtigheid. De eerstvolgende aanval van Vitesse leverde een vrije trap op aan de linkerkant en weer wist Jasper Rutgers Jort Kaandorp te vinden die met zijn 3e goal in dit duel en zijn  22e in deze competitie alsnog zorgde voor de winst voor Vitesse: 3-4.

Door met 3-0 te winnen van Beemster  ging de 3e periode op overtuigende wijze naar Wijk aan Zee, terwijl KFC kampioen werd door HSV met 1-3 te verslaan. Door deze resultaten promoveert KFC en neemt HSV, dat als 2e eindigde met 2 punten meer dan Vitesse, de 2e periodetitel van KFC over. Vitesse, dat niet verder kwam dan de 3e plaats, staat daardoor met lege handen. En dat kan de ploeg zichzelf best wel aanrekenen, want vooral door de onnodige verliespunten tegen laagvliegers SVA en VVH gaat de nacompetitie aan hun neus voorbij!

Fotogalerij