Vitesse start met zege op sterk Velsen: 2-1

08
Sep
Vitesse'22
2
Velsen Rkvv
1

Volgens de statistieken had Vitesse nauwelijks kans tegen Velsen. Die ploeg was vorig seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen geworden in de 3e klasse en op grond daarvan zijn de verwachtingen kennelijk ook voor dit seizoen hooggespannen. Maar Vitesse liet zien dat zij ook de nodige ambities heeft. Vitesse vergat echter in de 1e helft al ruim afstand te nemen van de tegenstander, en leek direct na rust afgetroefd te worden na een wel heel snelle gelijkmaker. Uiteindelijk bleven de 3 punten toch in Castricum toen Jort Kaandorp zijn 2e en tevens de winnende treffer scoorde.

Direct vanaf de aftrap liet Velsen zien dat er terdege rekening moet worden gehouden met deze technische en vooral fysiek sterke ploeg. Al in de 4e minuut liep Sil Haringa tegen een gele kaart op toen de bonkige spits van Velsen over zijn been struikelde. Maar dat deerde de thuisploeg nauwelijks want al in de 8e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen een voorzet van links door Jort Kaandorp over de lijn werd gewerkt: 1-0. Ook daarna had Velsen een veldoverwicht maar wist niet of nauwelijks echt gevaarlijk te worden.

Vitesse daarentegen wel. Met volle overgave werd gestreden voor een grotere voorsprong en de ploeg creëerde met aanvallend voetbal voldoende mogelijkheden daarvoor. Het schortte echter aan de afwerking en ook door goed keeperswerk van Randy Eikelenboom bleef Velsen in de wedstrijd. Vlak voor tijd kregen beide ploegen nog een grote kans op een treffer maar de rust ging in met de 1-0 voorspong voor Vitesse.

In de eerste minuut na rust ging het echter mis voor de thuisploeg toen Casper Sintenie na enkele missers aan Vitesse zijde de gelijkmaker kon scoren: 1-1. Nog geen minuut later had dezelfde speler opnieuw moeten scoren na een loepzuivere voorzet van links, maar hij kopte dit keer voor langs. Door die wapenfeiten was Vitesse de kluts compleet kwijt en heerste Velsen een groot deel van de 2e helft. Pas het laatste kwartier wist Vitesse zich te herpakken, en een kleine 10 minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Patrick van der Fits op een 2-1 voorsprong toen opnieuw Jort Kaandorp een prima aangesneden vrije trap van Robin Bakker onhoudbaar binnen kopte. Velsen probeerde het daarna nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Zodoende bleven de 3 punten dit keer bij de seizoenstart in Castricum, en dat biedt vertrouwen voor de toekomst.

Fotogalerij