Vitesse stijgt naar 3e plaats door 2-0 zege op Beemster

05
Maa
Vitesse'22
2
Beemster
0

Drie maanden moesten de supporters er op wachten, maar eindelijk kon Vitesse weer eens een overwinning vieren. Mede door het gure weer werd het allesbehalve een goede pot voetbal, maar het resultaat stond voorop. Bij winst zou Beemster zeker zijn van de 2e periode, zodat Vitesse oud-trainer Patrick van der Fits een dienst kon bewijzen door de ploeg uit Midden-Beemster te verslaan.

Aldus geschiedde, maar omdat zijn ploeg SVW 7 minuten voor tijd een 1-0 voorsprong uit handen gaf ging de 2e periode alsnog naar Beemster. Door de verdiende 2-0 zege passeerde Vitesse de periodekampioen op de ranglijst en klom daardoor op naar de 3e plek met 1 punt achterstand op nummer 2 SVW.

Al in de 1e minuut was de 1e kans voor het fysiek sterke Beemster, maar daarna nam Vitesse ondanks het windnadeel het heft in handen. Vooral in de verdediging was Beemster bepaald niet overtuigend en wist Vitesse op snelheid diverse goede kansen te creëren. In de 8e minuut leek Vitesse op winst te komen toen Robin Bakker alleen voor de keeper de bal feilloos wist binnen te schieten, maar die goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Daarna had de snelle en goed spelende Rik Beentjes het duel al kunnen én moeten beslissen, maar tot 3-maal toe oog in oog met de keeper lukte het hem niet om die te verschalken. Omdat Beemster het windvoordeel ook niet of nauwelijks wist uit te buiten eindigde de 1e helft zoals die begonnen was: 0-0.

Gezien de wind in de rug rekenden velen vanaf de aftrap op een sterk aanvallend Vitesse . Dat gebeurde echter niet omdat Beemster de bal in de eerste fase na rust goed in de ploeg wist te houden. Uit het niets kwam Vitesse op voorsprong. Uit een corner vanaf links was het alsnog de kleine Rik Beentjes die tussen allemaal lange mannen de bal in de touwen wist te koppen. Daarna vergat Vitesse door te drukken en bood Beemster daardoor de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Maar zonder al teveel problemen wist de defensie met keeper Tom Laan als betrouwbaar sluitstuk de nul ook weer eens te houden. Toen invaller Shabari Visser in de 83e minuut een prima opgezette aanval doeltreffend wist af te maken, was het duel dan ook beslist. Door deze belangrijke zege blijft Vitesse meedoen in de top van de 3e klasse en dat doet de supporters weer goed met het oog op de onbetwiste streekderby tegen Limmen volgende week!!

Fotogalerij