Vitesse stijgt naar 3e plaats na 4-0 zege op DTS

14
Okt
Vitesse'22
4
DTS
0

In een duel met 2 verschillende gezichten versloeg Vitesse uiteindelijk op overtuigende wijze het tot dan nog ongeslagen DTS. De ploeg uit Oudkarspel was ondanks een snelle achterstand vóór rust voetballend zelfs de meerdere van Vitesse, maar na rust bakte het team van trainer Jan Kramer er niet veel meer van.

Toen meteen na rust de 2etreffer werd gescoord was het pleit beslist. Héél typerend was de kreet vanuit de dug-out van DTS 5 minuten na rust: “hé, de 2ehelft is al begonnen hoor!”. Maar dat bleek tegen dovemans oren gezegd, wat DTS was al dan niet vanwege conditionele tekortkomingen geen schim meer van de ploeg voor rust. Op de 4-0 zege van de thuisploeg viel dan ook weinig aan te merken.

Al na 2 minuten kwam Vitesse op voorsprong. Mats Laan brak door op links, speelde Robin Bakker aan die op snelheid de rechtervleugelverdediger omspeelde en vanaf rechts kiezelhard uithaalde: 1-0. Rond de 10eminuut was het opnieuw Robin Bakker die scoorde maar die werd afgekeurd omdat hij zijn tegenstander in de rug liep.  Maar DTS leek niet echt geschrokken te zijn van het fel gestarte thuisploeg. Met verzorgd voetbal zocht men de aanval en daarbij werden vele duels in hun voordeel beslist. Een verdiende gelijkmaker bleef echter uit omdat de ploeg aanvallend niet echt potten kon breken, mede door het vertrek van hun goalgetter Jordy Bitter naar Spakenburg. Bovendien zorgde hun grensrechter er nog voor dat de ruststand slechts 1-0 bleef omdat door zijn onsportieve vlagsignaal een zuivere 2egoal van Robin Bakker wegens buitenspel werd afgekeurd.

Net als voor rust sloeg Vitesse na rust opnieuw binnen enkele minuten toe! Na een goedlopende aanval was het Jort Kaandorp die beheerst scoorde: 2-0. Daarna was het ook meteen helemaal gebeurd met DTS en heerste Vitesse op alle fronten. Toch duurde het nog tot de 69eminuut alvorens het overwicht in de score tot uitdrukking kwam. Menno Frankfort veroverde op zo’n 30 meter van doel van DTS de bal en kon vrij oprukken omdat de meeste DTS-ers bleven staan omdat één van hun ploeggenoten bij het uitverdedigen met kramp op de grond was blijven liggen. En op zijn uithaal in de linkerbenedenhoek had de keeper geen verweer: 3-0. Het overwicht was en bleef zelfs zo groot dat trainer Thijs Sluijter risicoloos twee 16-jarige supertalenten kon inbrengen. De 3einvaller was Desmond de Waard en die tekende voor de eindstand. Vlak voor tijd veroverde hij kinderlijk eenvoudig de bal van zijn directe tegenstander, kwam daardoor vrij voor de keeper en liet die opnieuw kansloos: 4-0.

Fotogalerij