Vitesse terechte winnaar van CAL-derby tegen Meervogels: 3-1

13
Nov
Vitesse'22
3
Meervogels'31
1

In maart van dit jaar  speelde beide ploegen ook tegen elkaar op de Puikman. De weersomstandigheden waren min of meer hetzelfde, koud en nat weer, maar dit keer viel er meer te genieten voor het publiek. Niet dat er een prima voetbal op de mat werd gelegd, maar voor beide doelen speelden zich talrijke  spannende taferelen af en daarom boeide het duel tot het laatste fluitsignaal. En het venijn zat uiteindelijk ook in de staart want  beide ploegen scoorden in de extra tijd. Eerst bracht Meervogels de spanning nog even terug door een aansluitingstreffer te scoren maar geen minuut later wist Vitesse eindelijk het duel in eigen voordeel te beslissen.

Meervogels begon overtuigend aan het duel en zette Vitesse vanaf de aftrap onder druk. Maar in de 8e minuut ging het mis. Keeper Mike Schroder dacht voldoende tijd te hebben bij het opzetten van een nieuwe aanval maar verkeek zich ver buiten zijn doelgebied in het storende werk van Jort Kaandorp.  Daardoor belandde de bal uiteindelijk onbedoeld voor de voeten van Mats Laan die met een perfecte boogbal vanaf zo’n 25 meter iedereen kansloos liet: 1-0. En meteen was het gebeurd met de dadendrang van Meervogels. Vitesse nam het initiatief over en ging op zoek naar de 2e treffer. De grootste kans was voor Shabari Visser die na zo’n 20 minuten spelen vrij voor Mike Schroder werd gezet maar de laatste wist een grotere achterstand te voorkomen. Niet veel later was het de beurt aan de bezoekers. Door te gemakzuchtig verdedigen kregen zij binnen 5 minuten 3 opgelegde kansen. Eerst kon een van de spitsen vanaf rechts alleen op de keeper afstevenen maar doelman Tom Laan wist zijn inzet met de voet nog net te pareren. En ook de beide andere kansen gingen verloren door gebrek aan scorend vermogen. Dat was toch ook een beetje het geval bij de thuisploeg want bij diverse snelle counters was ook de 2-0 diverse keren binnen bereik. Uiteindelijk duurde dat tot de 42e minuut toen Vitesse wederom snel omschakelde en Robin Bakker zich met een schijnbeweging zijn directe tegenstander verraste en alleen op de keeper kon afgaan. Heel koelbloedig rondde hij de aanval prima af schoof hij de bal binnen in de verre hoek: 2-0. Dat was ook de ruststand.

Ook na rust was het Meervogels dat meteen het initiatief pakte. Met volle inzet probeerden de bezoekers de aansluitingstreffer te scoren maar echte kansen wisten ze niet of nauwelijks te creëren. Gaandeweg ebde hun overwicht weg en kroop Vitesse weer meer uit de schulp. Dat leidde al snel weer tot enkele aardige mogelijkheden omdat de verdediging van de Akersloters niet bepaald het beste deel van de ploeg bleek te zijn. En de paar keer dat het 3e doelpunt echt leek te gaan vallen wist keeper Mike Schroder dat met meer geluk dan wijsheid te voorkomen. Ook Meervogels zelf kreeg nog diverse kansen om de spanning terug te brengen. Uiteindelijk gebeurde dat nadat het duel voor een korte tijd onderbroken werd door scheidsrechter Jans. Na een zware blessure van een verdediger van Meervogels liet hij eerst geen verzorging toe op het veld en toen de verzorger eindelijk wel binnen de lijnen mocht komen, liet die kennelijk zijn ongenoegen daarover zo duidelijk blijken dat hij meteen weer van het veld moest vertrekken. Omdat hij zijn zorgplicht bleef doen vertrok de scheidsrechter maar zelf. Maar na een afkoelingsperiode van 5 minuten werd het overigens sportieve duel alsnog uitgespeeld en daarin gebeurde nog het nodige! Eerst wist Meervogels vanuit het niets de 2-1 binnen te werken, en kort daarna was het invaller Tanno van de Berghe die alsnog het bevrijdende doelpunt voor de thuisploeg wist te scoren: 3-1.

Fotogalerij