Vitesse thuis afgetroefd door Fortuna Wormerveer: 1-2

30
Nov
Vitesse'22
1
Fortuna Wormerveer
2

Vitesse had in het thuisduel tegen Fortuna Wormerveer goede zaken kunnen doen. Na 5 punten uit de laatste 3 duels zou winst tegen het op de één na laatste plaats staande Fortuna weer wat meer lucht hebben gegeven voor de thuisploeg. En gezien het vertoonde spel van de laatste weken was er voldoende reden tot optimisme. Maar juist in dit duel in de onderste regionen kwam Vitesse op enkele momenten na nauwelijks in de wedstrijd en werd op bijna alle fronten afgetroefd door een beter spelend Fortuna.

De eerste 20 minuten was Fortuna duidelijk de betere ploeg en het wachten was eigenlijk op de eerste tegentreffer. Na diverse kansen onbenut te hebben gelaten was het na bijna 20 minuten raak, toen een vrije trap net buiten het strafschopgebied laag werd binnengeschoten. Omdat Vitesse zwak verdedigde en opbouwend tot dat moment geen vuist kon maken werd aanvoerder Jasper Rutgers, die op het middenveld was gestart, weer terug naar zijn vertrouwde plek in de verdediging gezet. Jort Kaandorp kwam Joris van het Wout vervangen en moest voor meer aanvallende impulsen gaan zorgen. Dat leek goed uit te pakken, want na bijna een half uur spelen viel de gelijkmaker. De opgekomen Tanno van den Berghe plaatste vanaf links de bal laag over de grond achter de verdediging, en de snelle Rik Beentjes was er als de kippen bij om van dichtbij de bal in de hoek te tikken: 1-1. Fortuna leek aangeslagen, want van het overtuigende spel in de beginfase was niet veel meer te zien. Maar Vitesse bleek niet bij machte om het verschil te gaan maken, zodat de rust ook aanbrak met die gelijke stand.

Ook na rust was er lange tijd wat evenwicht in het duel. Toch was de beste mogelijkheid om op winst te komen voor Vitesse, toen Luuk ten Broek na een minuut of 10 zich op snelheid vrij speelde voor de keeper maar hij slaagde er niet in om die te passeren. Naarmate het duel vorderde nam Fortuna het initiatief weer meer in handen, en ontstonden er al wat gevaarlijke momenten voor het doel van Vitesse. In de 85e minuut ging het mis. Een van de aanvallers wist zich vanaf de linkerkant vrij te spelen, waarna keeper Tom Laan zijn inzet in eerste instantie nog wist te keren, maar kansloos was in de rebound: 1-2. Vitesse probeerde het naderende verlies nog wel af te wenden, maar miste dit keer de echte overtuiging om gevaarlijk te worden.

Fotogalerij