Vitesse thuis kansloos onderuit tegen ZAP: 0-4

16
Maa
Vitesse'22
0
ZAP
4

Het kan verkeren! Vorige week nog een puike prestatie in de topper thuis tegen Purmersteijn, maar dit keer een collectieve off-day tegen het laag geklasseerde ZAP. Het was de 3e ontmoeting tussen beide teams op de Puikman en ook de 3e keer dat ZAP de 3 punten meenam naar Breezand.

Waar Vitesse vorige week juist op karakter tegen de kwalitatief sterkere koploper streed en eigenlijk door enkele ongelukkige momenten ten onder ging in die strijd, daar was tegen ZAP weinig meer van terug te zien. De thuisploeg, waarin aanjager Shabari Visser node werd gemist, begon heel slap aan het duel, en slaagde er daarna ook niet meer in over het dode punt heen te komen. ZAP daarentegen ging voortvarend van start en had Vitesse binnen 10 minuten al op een veilige voorsprong moeten zetten. Pas na ruim een half uur spelen was het raak. De rechtermiddenvelder kreeg na een kaats met zijn spits een vrije doorgang dwars door het hart van de defensie, en rondde koelbloedig af: 0-1. Omdat vlak voor rust een poeier via de binnenkant van de paal het veld weer in vloog, werd dat ook de ruststand.

Wie dacht dat Vitesse na rust uit een ander vaatje zou tappen, kwam bedrogen uit. Waar ZAP voor de pauze nog grossierde in het missen van kansen zo slagvaardig was de ploeg direct na rust. Binnen enkele minuten werd eerst een wat gemakkelijk toegekende penalty binnengeschoten, en niet veel later kon keeper Tom Laan de bal voorde 3e keer uit het net halen. Vitesse probeerde het tij nog wel te keren, maar verder dan een pegel net naast van de ingevallen Robert Poel en een kopkans van Tom Spil kwam de ploeg niet. Het 4e doelpunt was misschien wel het meest illustratief voor het duel, want toen een van de verdedigers doelbewust over de bal heenstapte, kwam die niet bij Tom Laan terecht maar voor de voeten van een verraste ZAP-speler, die dat kadootje vervolgens dankbaar accepteerde: 0-4.

Fotogalerij