Vitesse thuis ook onderuit tegen Meervogels: 0 – 1

01
Okt
Vitesse'22
0
Meervogels'31
1

Het weer viel alleszins mee, maar niettemin liet de publieke belangstelling bij de derby tussen Vitesse en Meervogels nogal te wensen over. Achteraf hadden de thuisblijvers wellicht niet eens ongelijk, want het spel van vooral de thuisploeg was niet om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk werd Meervogels de gelukkige winnaar door een wel heel curieus doelpunt vlak na rust.

De eerste helft had Vitesse de wind in de rug, maar van dat voordeel was weinig te merken. Meervogels speelde veel fanatieker, was daardoor meer aan de bal en was ook gevaarlijker. Bij Vitesse liepen te veel spelers rond die onder hun niveau opereerden en dan wordt het lastig tegen een fysiek sterke tegenstander. Karakteristiek was wel dat de grootste kans voor de bezoekers voortkwam uit een even aparte als hoge terugspeelbal die niet bij de keeper maar voor de voeten van de spits van Meervogels terecht kwam. Zijn lob over Tom Laan kon echter ternauwernood van de lijn worden gehaald door Bobby Meijer.

Kort na rust viel het beslissende doelpunt. Na een mislukte aanval van Meervogels ging de verdediging van Vitesse ervan uit dat de bal over de achterlijn zou lopen. Maar een van de aanvallers wist toch (voor of achter de lijn?) de punt van zijn schoen tegen de bal te krijgen die daardoor alsnog in het doel rolde. Het vlagsignaal van de grensrechter voor een achterbal werd door de scheidsrechter genegeerd omdat die niet op de lijn zou hebben gestaan, alhoewel hij er zelf nog veel verder vanaf stond. Na die merkwaardige treffer ging Meervogels rustig achteroverleunen en liet het onmachtige Vitesse rustig komen. Toen halverwege de 2e helft een van de verdedigers zijn 2e gele kaart kreeg en dus met rood mocht vertrekken, werden de defensieve stellingen nog meer ingenomen. Maar het ontbrak de thuisploeg aan creativiteit om die muur te slechten. Rutger Balm was tot tweemaal toe dichtbij de gelijkmaker maar zag zijn schoten beide keren geblokt. En een pegel van Mats Laan ging rakelings over. Zodoende eindigde het teleurstellende duel in een zege voor de ploeg uit Akersloot, dat daardoor gedeeld koploper blijft in de 3e klasse.

Fotogalerij