Vitesse toch nog winnaar in tegenvallende derby tegen Limmen: 2-1

14
Feb
Vitesse'22
2
Limmen
1

De affiches waren prachtig. Maar het weer zat allesbehalve mee. Door het regenachtige weer bleef de publieke belangstelling ver achter bij de verwachtingen. Met name de supportersschare uit Limmen zou bij betere weersomstandigheden ongetwijfeld veel groter zijn geweest. En misschien was het wel deze mindere support waardoor Limmen uiteindelijk toch de boot inging. Want waar Vitesse de 1e helft duidelijk heerste, was Limmen na rust de betere partij en had dan ook wel een puntje verdiend. Maar ja, kort na de gelijkmaker wist Vitesse opnieuw afstand te nemen, en die nieuwe achterstand  bleek voor Limmen funest!

De start van het sportieve en spannende duel betekende tevens een nieuw clubrecord, want de eerste de beste aanval vanaf de aftrap leverde al na 17 (!) seconden de openingsgoal op. Door die snelle achterstand raakte Limmen enigszins van de kook, en heerste Vitesse op alle fronten. De thuisploeg zette continu meteen druk op de bal waardoor de Limmenezen nauwelijks in hun ritme konden komen. Slechts met een sporadische uitval konden ze gevaarlijk worden zoals in de 18e minuut, toen een gelijkmaker nog maar ternauwernood kon worden voorkomen. Bij de daarna volgende tegenaanval kwam Luuk ten Broek vrij voor de keeper maar zijn lob miste de juiste richting. En niet veel later bleef opnieuw een goede kans op een grotere voorsprong onbenut. Maar de grootste kans in de 1e helft was toch voor Limmen. Na een scrimmage voor het doel leek de bal in de 37e minuut binnengetikt te worden, maar belandde toch nog tegen de paal zodat Vitesse aan de gelijkmaker ontsnapte.

Na rust kreeg het duel een heel ander aanzien. Vitesse begon veel te slap en werd door een fanatiek Limmen op alle fronten afgetroefd. De druk op de thuisploeg werd opgevoerd maar de creativiteit ontbrak om de defensie van Vitesse echt in gevaar te brengen. Maar in de 77e minuut was het dan toch raak. De linkerspits van Limmen werd al dan niet in buitenspelpositie aangespeeld en was de verdediging te snel af. Zijn afgemeten voorzet werd vervolgens door Jan Welboren binnengetikt: 1-1. Vitesse leek te wankelen en trainer Patrick van der Fits bracht Remco Beentjes in het veld als extra verdediger waardoor aanvoerder Jasper Rutgers naar het middenveld kon opschuiven om de bakens weer te verzetten. Dat pakte goed uit want in de 81e minuut kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Na een aanval over links was er paniek in de achterhoede van Limmen en leek een doelpunt niet uit te kunnen blijven, maar pas in 3e instantie wist Luuk ten Broek de bal alsnog binnen te schieten: 2-1. Daarna bleef Limmen aanzetten om de eer te redden en moest keeper Tom Laan nog een paar keer zijn klasse tonen om een gelijkmaker te voorkomen. Kort nadat hij in de laatste minuut ook nog een bal uit de linkerbenedenhoek wist te tikken, floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde, waarna Vitesse opgelucht adem kon halen.

Door de winst blijft Vitesse samen met KFC bovenaan staan in de 2e periode. Bij winst volgende week uit tegen United/DAVO kan die titel worden binnengesleept. Maar eenvoudig zal dat niet worden!!!

Fotogalerij