Vitesse totaal van slag: 0-1 verlies tegen Zeevogels

Vitesse'22
Zeevogels

Ondanks  een slechte serie wedstrijden had Vitesse nog steeds uitzicht op deelname aan de nacompetitie. Maar dan moesten de laatste 3 duels wél gewonnen worden!  Op papier leek het thuisduel tegen Zeevogels allesbehalve een onneembare horde. Maar het elftal van trainer Everard Luijckx zat de laatste weken al op een dood spoor en wist zich ook tegen het zwakke Zeevogels niet of nauwelijks op te richten. Door een gelukkige treffer mocht de in degradatienood verkerende ploeg na een heel matig duel de 3 punten mee nemen naar Egmond aan de Hoef.

De eerste helft had Vitesse nog wel het meeste balbezit maar de ploeg ontbeerde net als de voorgaande duels de klasse om het Zeevogels echt lastig te maken. Er werden weliswaar enkele kleine mogelijkheden gecreëerd maar overtuigend was het allesbehalve. Ook Zeevogels was nauwelijks in staat om het Vitesse moeilijk te maken, maar met medewerking van de goalie van Vitesse nam het na zo’n half uur spelen vanuit het niets de leiding. Vlak voor de rust leek de gelijkmaker te vallen na een rush van Robin Bakker maar zijn te slappe inzet ging net voorlangs.

Ook na rust viel er voor de het tegenvallende thuispubliek weinig te genieten. Vitesse probeerde wel aan te zetten maar het geloof in eigen kunnen bleek opnieuw ver onder de maat. Verdedigend kwam Zeevogels nauwelijks in de problemen. De schrik kwam nog wel even toen in de extra tijd eerst een pegel van Robin Bakker rakelings overging en vervolgens een kopbal Rick Poel uit een corner net naast de verkeerde kant van de paal belandde.

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.