Vitesse troeft Meervogels af in Akersloot: 1-5

01
Nov
Meervogels'31
1
Vitesse'22
5

Vooraf leken alle ingrediënten aanwezig voor een heuse derby op Sportpark Cloppenburch in Akersloot: Meervogels was thuis nog steeds ongeslagen en had alleen van koploper United/DAVO verloren  en Vitesse had 2 duels op rij verloren. Daarenboven was het de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar in competitieverband gingen bestrijden. Maar Vitesse liet vanaf de aftrap zien dat het duidelijk voor de 3 punten kwam. En aldus geschiedde, want  afgezien van een korte opleving van de thuisploeg direct na rust was Vitesse heer en meester in Akersloot en won afgetekend.

Zoals gezegd liet Vitesse vooral het eerste kwartier zien dat de ploeg op zoek was naar een snelle openingsgoal. Nadat al een pegel op de lat was uiteengespat en een doelrijpe kans werd verijdeld, was het in de 12e minuut wel raak. Na een aanval over rechts knalde Menno Peters Vitesse naar een 0-1 voorsprong. Vanaf dat moment probeerde Meervogels zich terug in de wedstrijd te knokken. Maar de genadestoot leek al in de 23e minuut geplaatst te worden toen de keeper een door een verdediger terug gekopte bal knullig door zijn benen liet glippen. Rik Beentjes was er als de kippen bij en kon de bal in het lege doel schieten: 0-2. En toen Jort Kaandorp, die ook de paal al had geraakt, na een half uur spelen de 0-3 op het scorebord liet aantekenen, leek het pleit al voor rust beslist. Meervogels probeerde nog wel wat aan die achterstand te doen, maar kon het de defensie van Vitesse nauwelijks moeilijk maken.

Echter binnen één minuut na rust was het plotseling wel 1-3 door klungelig verdedigen van Vitesse. Dat gaf de thuisploeg even vleugels en binnen 3 minuten leek zelf de aansluitingstreffer te worden gescoord. Zover liet Vitesse het echter niet komen en geleidelijk aan werd het initiatief weer teruggepakt. Dat leidde al snel tot enkele mogelijkheden, maar daar werd allesbehalve doeltreffend mee omgegaan. Halverwege de 2e helft kwam Robin Bakker de moe gestreden Menno Peters vervangen en hij was het die niet veel later uit een scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg en scoorde: 1-4. Daarna creëerde Vitesse nog voldoende kansen om de score verder op te voeren, maar uiteindelijk was een penalty in de 83 minuut nodig om de 5e en laatste treffer op het in de mist gehulde scorebord te krijgen. De penalty van Robin Bakker, die hijzelf verdiende toen hij bij een solo onderuit werd gehaald, werd in eerste instantie nog wel gekeerd door de keeper, maar Jort Kaandorp reageerde heel alert en schoot in de rebound de 5e voor Vitesse en zijn 2e treffer binnen.

Fotogalerij