Vitesse vast op 2e plaats na 3-1 winst tegen VSV

09
Feb
Vitesse'22
3
VSV
1

Voor velen geheel onverwachts, maar het thuisduel tegen VSV ging ondanks de overvloedige regenval toch gewoon door! Op een door de niet aflatende neerslag toch goed bespeelbaar veld trad Vitesse aan voor een revanche tegen VSV dat in het begin van de competitie Vitesse getrakteerd had op een 5-2 nederlaag in Velsenbroek. Vitesse slaagde volledig in die opzet, want na tweemaal 3 kwartier prijkte een terechte 3-1 eindstand op het scorebord. En door die dik verdiende zege nestelde Vitesse zich vast op de 2e plaats op de ranglijst.

Waar Vitesse in Velserbroek binnen een kwartier met 2-0 achterstond, waren de rollen nu omgedraaid. Al na 2 minuten opende Vitesse de score door een schot van Tom Spil, waardoor mede door de wind de bal via de binnenkant van de paal binnenviel. En geen 10 minuten later werd niet adequaat ingegrepen bij een vrije trap van Robert Poel waardoor de bal voor  de voeten van Lennert Beentjes kwam, en die wist daar wel raad mee: 2-0. Ondanks het windnadeel bleef Vitesse het betere van het spel houden, en met wat meer geluk zou de score bij rust hoger uitgevallen zijn dan de vermelde 2-0.

Het eerste deel van de 2e helft was duidelijk voor VSV. Mede omdat Vitesse moeite had de bal in de ploeg te houden met de wind in de rug veroverde VSV een veldoverwicht. Maar tot echte kansen leidde dat niet omdat de verdediging van Vitesse ook deze middag heel weinig weggaf. Daarna was het Vitesse dat geleidelijk aan het heft weer in handen nam. Mede door het inbrengen van Rutger Balm kreeg Vitesse meer en meer grip op het duel en hij was het ook die met een actie in het strafschopgebied een voorzet afleverde die tegen de hand van een van de verdedigers kwam. Uit de toegekende strafschop belandde de bal van Jort Kaandorp echter op de lat, mede omdat de als Panenka bedoelde inzet ietwat teveel vaart meekreeg.

Maar de 3e treffer viel niet veel later alsnog en daarbij speelden de beide invallers opnieuw een hoofdrol. Desmond de Waart was op links zijn directe tegenstander de baas en  Jort Kaandorp liet geraffineerd zijn voorzet lopen waardoor zijn Rutger Balm in vrije positie Vitesse in veilige haven kon schieten. Daarna kreeg de thuisploeg daarna diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar met meer geluk dan wijsheid bleef de achterstand van VSV binnen de perken. In de 89e minuut werd zelfs de eer gered toen een door de storm meegenomen afstandsschot plotsklaps over de verbouwereerde Tom Laan in het doel belandde. Kort daarna floot de prima fluitende scheidsrechter Dam voor het einde van het sportieve topduel.

Fotogalerij