Vitesse verliest 2 punten in derby in Limmen: 1-1

18
Dec
Limmen
1
Vitesse'22
1

Driemaal is scheepsrecht! Dat gold ook voor de derby tussen Limmen en Vitesse. Na 2 eerdere afgelastingen kon er ditmaal wel gespeeld worden. Alhoewel het weer op zich prima was viel de publieke belangstelling wat tegen in vergelijking met voorgaande edities van de streekderby. En dat gold eigenlijk ook voor het duel zelf. Heel lang zag het er naar uit dat Vitesse opnieuw de punten zou meenemen, maar door een late tegentreffer wist de thuisploeg toch nog een puntje te pakken. En daar waren de Limmenezen uiteraard blijer mee dan alles wat Vitesse was!

Vitesse startte het duel goed en zette Limmen meteen onder druk. Dat resulteerde al in de 2e minuut in de eerste kans toen Menno Peters na een goedlopende combinatie door het midden kon uithalen maar zijn inzet werd een prooi voor keeper Randy Scheerman. In de 11e minuut was het wel raak. Nadat de bal wat gelukkig voor zijn voeten was gekomen haalde spits Nick van de Ven meteen doeltreffend uit: 0-1. In die fase kwam Limmen er nauwelijks aan te pas vooral ook omdat hun spitsen door slechts passing nauwelijks aan het werk konden worden gezet. Vitesse kon mede daarom blijven aandringen en leek zelfs via een prima doelpunt van Jort Kaandorp op een verdiende 0-2 voorsprong te komen. Maar het (onterechte) vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd overgenomen door de scheidsrechter. Na zo´n half uur spelen liet de verdediging van Vitesse wat steken vallen en daardoor kreeg Limmen kort na elkaar 2 grote kansen. Eerst verscheen spits Stan Donker vrij voor keeper Tom Laan, maar zijn inzet met links ging hoog over. Daarna was de beurt aan Jan Welboren die alleen op doel kon afgaan maar geplaatste inzet werd een prooi voor Tom Laan. De rust brak daarom aan met een 0-1 voorsprong voor Vitesse.

Vooral de eerste 20 minuten na rust was het Limmen dat het duel domineerde. Maar de thuisploeg ontbeerde de kwaliteit om echt gevaarlijk te worden terwijl Vitesse in die periode nauwelijks kans zag om zich onder die druk uit te voetballen. Maar geleidelijk aan konden de voorwaartsen van Vitesse weer gevonden worden en volgde er weer wat meer dreiging voor het doel van Limmen. Zo brak Robin Bakker in de 72e minuut door en ging alleen op keeper Randy Scheerman af. Die leek te gaan scoren maar de bal kwam via de paal het veld weer in. Niet veel later soleerde Robin Bakker opnieuw gevaarlijk het strafschopgebied in maar zag de geheel vrijstaande Jort Kaandorp over het hoofd waarna zijn actie strandde in schoonheid. Zo leek het duel te gaan uitdraaien op een kleine maar verdiende zege voor Vitesse, maar in de 87e minuut volgde dan toch nog de gelijkmaker. Uit een corner van links wist Vitesse de bal onvoldoende weg te werken waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van een van de invallers belandde die met een beheerst schot de bal in de korte hoek wist binnen te schieten. Daarna zette Limmen nog wel aan voor de volle winst maar dat zou ook teveel van het goede zijn geweest. Dus eindigde de sportieve streekderby dit keer in een 1-1 gelijkspel.

Fotogalerij