Vitesse verliest afgetekend van VSV 5-2

15
Sep
VSV
5
Vitesse'22
2

Na de prima 1e helft vorige week tegen Velsen  waren de verwachtingen voor het uitduel tegen VSV toch wel wat hoog gespannen. Maar al na een paar minuten ging het mis toen iedereen, ook de aanhang van VSV zelf, buitenspel constateerde, maar scheidsrechter Koene had daar geen boodschap aan en keurde de snelle 1-0 goed. Onbegrijpelijk, maar waar. En of dat Vitesse juist hierdoor compleet van de wijs raakte, is niet na te gaan, maar de ploeg liet het in het verdere verloop van de wedstrijd danig afweten en verloor dus afgetekend en verdiend met 5-2.

Gesteund door dat snelle openingsdoelpunt speelde VSV het eerste deel van het duel volop op de aanval. Het gevaar kwam vooral  van de snelle buitenspelers, die van hun directe tegenstanders veel te veel ruimte kregen. Binnen een kwartier was het al 2-0 toen de linkerspits met een diagonale bal de diepte in gestuurd werd, zijn directe tegenstander heel simpel uitkapte en een prima voorzet gaf, die door een goed voor zijn man gekomen spits prima in het doel werd gekopt.  Vitesse,  waar Rick Bennink de met training geblesseerd geraakte Tom Laan verving, en Rob Touber achterin node miste, was nauwelijks in staat om de bal in de ploeg te houden. Mede daardoor bleef de druk op de verdediging tot halverwege de 1e helft voortduren. Inmiddels was Lennert Beentjes de geblesseerde Desmond de Waard komen vervangen, en die zorgde direct voor wat meer aanvallende impulsen. Daarbij bleek de verdediging van VSV niet bepaald het sterkste deel van de ploeg.

Na zo’n half uur spelen werd Lennert Beentjes de diepte in gestuurd. Hij was op kracht de laatste man van VSV te snel af, maar werd nog vastgehouden, waardoor zijn inzet de precisie miste. Daarom werd alsnog een vrije trap toegekend wegens het vasthouden van een doorgebroken speler, maar een kaart, en volgens de regels had dat een rode moeten zijn, bleef uit. Gerechtigheid volgde alsnog, want uit die vrije trap scoorde Robin Bakker de 2-1. Nu raakte VSV van de wijs, vooral ook toen niet lang daarna Lennert Beentjes opnieuw vrij op rechts werd aangespeeld en de bepaald niet imponerende keeper het nakijken gaf: 2-2.

Er ontstonden zelfs nog enkele kleine mogelijkheden om voor rust op voorsprong te komen, maar het doelpunt viel echter aan de andere kant. Nu werd de compleet vrijgelaten rechterspits de diepte ingestuurd, en zijn voorzet werd met een prachtige volley tot doelpunt gepromoveerd. En dus was het niet Vitesse maar VSV dat met een 3-2 voorsprong de thee kon gaan opzoeken.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn, Vitesse kreeg aanvallend nog wel wat mogelijkheden, maar in verhouding tot de kansen van VSV stelde dat niet zoveel voor. Aanvallend werd de thuisploeg nauwelijks een stroobreed in de weggelegd, zo onthutsend zwak werd er verdedigd. Simpele kapbewegingen zorgde voor diverse uitgespeelde kansen, en de uiteindelijke 5-2 eindstand had dus zelfs nog wel hoger kunnen uitvallen. Kortom, een duel om gauw te vergeten!

Fotogalerij