Vitesse verliest koppositie na 1-0 verlies bij Purmerend

10
Nov
Purmerend FC
1
Vitesse'22
0

Na de periodetitel van vorige week moest Vitesse als koploper aantreden in en tegen Purmerend. De plaatselijke FC stond met 6 punten op de op één na laatste plaats op de ranglijst. Op papier zag het er dus goed uit van Vitesse. Maar van een trotse koploper was deze middag heel weinig te merken. De ploeg had een complete offday, en omdat Purmerend in de duels feller was en aanvallend nog wel voor wat gevaar wist te zorgen, gingen de punten terecht naar de thuisploeg.

Omdat het hoofdveld was afgekeurd was het duel verplaatst was naar een bijveld met kunstgras. Om 2 uur was daar nog een andere wedstrijd aan de gang, en vervolgens moest er nog het nodige aan de doelnetten gebeuren voordat dat veld door de scheidsrechter werd goedgekeurd. Al met al duurde het zo’n 25 minuten voordat de aftrap kon worden genomen. Het leek wel of Vitesse door die grote vertraging totaal van slag was. Bijna niets lukte er en omdat Purmerend ook het spel niet kon maken, was de 0-0 ruststand niet meer dan logisch.

De 2e helft kwam Purmerend fanatiek uit de startblokken. Al in de 1e minuut was een redding van Tom Laan nodig om de thuisploeg van een score af te houden. Maar 3 minuten later was het alsnog raak toen er heel zwak werd verdedigd en een balvaardige aanvaller van Purmerend tot zijn verbazing de bal zomaar vrijwel vanaf de achterlijn hoog in de touwen kon knallen. Na een kwartier spelen kreeg een speler van Purmerend een rode kaart wegens het doorlopen op Tom Laan. Maar van het numerieke overwicht was in het verloop van het duel weinig te merken. Verder dan 2 schoten op doel van Shabari Visser kwam Vitesse niet. Het uitermate teleurstellende duel eindigde zodoende in een 1-0 zege voor het laag geklasseerde Purmerend.

Fotogalerij