Vitesse verliest ook uit van United/Davo met 2-1

21
Feb
United SV/DAVO
2
Vitesse'22
1

In de eerste competitiehelft werd Vitesse op de Puikman afgetroefd door United/DAVO met 1-2. Bij de return in Haarlem ging het daarom niet alleen om een sportieve revanche maar ook om de 2e periode. Bij winst leek die titel vrijwel zeker gelet op het positieve doelsaldo van Vitesse. Maar niet alleen ging Vitesse opnieuw met 2-1 onderuit, ook KFC, de enige concurrent voor die 2e periode won heel overtuigend van Olympia Haarlem met 5-0. De Zaandijkers gingen daardoor niet alleen met de 2e periode aan de haal, maar deden ook prima zaken op de ranglijst en namen maar liefst 4 punten voorsprong op nummer 2 Vitesse.

Met de harde zuidwesten wind was het moeilijk spelen in Haarlem. Vitesse startte tegen de wind in en speelde voor rust een goede partij voetbal. In de 20e minuut leek Vitesse op een verdiende voorsprong te komen toen Luuk ten Broek op rechts doorbrak  en een perfecte voorzet gaf op Tom Spil. Die had in vrije positie moeten scoren maar de goal werd met kunst en vliegwerk voorkomen. Daarbij werd ook hands gemaakt maar de bepaald niet op de hand van Vitesse zijnde referee wuifde het appel voor een strafschop weg. Vijf minuten later werd Luuk ten Broek op rechts vrijgespeeld maar zijn inzet bij de 1e paal kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. Ondanks het windvoordeel kon de thuisploeg aanvallend weinig uitrichten zodat de verdediging van Vitesse weinig te duchten had. De stand bij rust bleef daarom steken op 0-0.

Na rust had Vitesse het ogenschijnlijke voordeel van de storm in de rug. Maar het was United dat het initiatief pakte. Dat leidde al na een minuut of 5 tot een voorsprong toen zwak verdedigen werd afgestraft. Daarna probeerde Vitesse de bakens te verzetten en kwam 4 minuten later langszij mede dankzij de stormachtige wind. Door een finaal mislukte uittrap van de keeper belandde de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van een Vitessespeler en nadat de eerste inzetten nog konden worden gekeerd was het uiteindelijk Jort Kaandorp die de gelijkmaker scoorde: 1-1. Omdat op dat moment al duidelijk was dat KFC al ver voor stond, moest Vitesse winnen voor de periodewinst. Maar net als tegen Limmen was na rust voetballend minder dan de tegenstander en wist Vitesse zich bovendien geen raad met het windvoordeel. Halverwege de 2e helft kwam United op een verdiende 2-1 voorsprong toen na een vrije trap van rechts de bal bij de 2e paal simpel binnengekopt kon worden. Jort Kaandorp was daarna opnieuw nog dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopbal kwam op de lat terecht. Trainer Patrick van der Fits probeerde in de slotfase nog wel met enkele wissels die gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kleine mogelijkheid voor Jort Kaandorp kwam Vitesse niet meer.

Fotogalerij