Vitesse verliest tegen Velsen vooral van zichzelf

Velsen
Vitesse'22

De eerste wedstrijd na de winterstop is voor Vitesse op een deceptie uitgelopen. Zo goed als het team in het eerste gedeelte van het seizoen speelde, zo slecht was de wedstrijd tegen Velsen. Het team van Patrick van der Fits kwam in eerste instantie nog redelijk uit de startblokken maar stortte gaandeweg de wedstrijd in. Waar het aan ligt, wie zal het weten. Er stond vooral geen team op het veld, het was meer ieder voor zichzelf.

Op een zeer slecht veld startte Vitesse zonder de tijdens de warming-up geblesseerd geraakte spits Lennert Beentjes. Na vijf minuten wist Vitesse te scoren via een goed opgezette aanval, waarbij Rick Beentjes op de rand van het strafschopgebied goed werd aangespeeld door Shabari Visser en vervolgens via buitenkant rechts fraai wist te scoren, 1-0. Maar lang kon Vitesse er niet van genieten, vijf minuten later was het Velsen dat op een bijna identieke wijze als het doelpunt van Vitesse tegen scoorde, 1-1.

Daarna werd het van beide kanten een rommelige wedstrijd.  Er was heel veel balverlies en er werd door beide partijen slecht gecombineerd.  In de twintigste minuut was het Robert Poel die met een afstandsschot op de lat voor nog wat spanning zorgde, maar verder was het een matte aangelegenheid.  In de laatste minuut voor rust zorgde Vitesse voor nog wat spektakel. Via een corner en een scrimmage voor het doel wist Jort Kaandorp via een kluts met het hoofd te scoren. De scheidsrechter wees al naar de middenstip maar de grensrechter van Velsen hield met vlag omhoog. Na overleg met de grensrechter besloot de scheidsrechter toch af te keuren.  Een zeer onterechte beslissing. Een moment foto van huisfotograaf Joop Hollenberg wijst aan dat het absoluut geen buitenspel was, zie hieronder. Hierna was het direct rust.

De dubieuze beslissing van de scheidsrechter voor rust, markeerde de omslag in de wedstrijd in de tweede helft. Vitesse kon niet meer als team opereren en speelde als los zand met elkaar. Er zat totaal geen verband meer in. Dat veroorzaakte gaten op het middenveld waardoor de druk op het doel van Vitesse alsmaar groter werd. In de 50e minuut wist Velsen dan ook te scoren, 2-1.  Na deze goal werd het alleen maar chaotischer en leek het meer op paniekvoetbal van Vitesse zijn kant. Pas de laatste 10 minuten liet Vitesse zien wel degelijk te kunnen voetballen door volop in de aanval te gaan.  Met lange ballen naar voren probeerde Vitesse de gelijkmaker te forceren.

De ingebrachte wisselspelers Luuk te Broek en Nick van der Ven konden het tij echter ook niet keren. Zo kwam de wedstrijd kwam tot een einde met een voor Vitesse’22 teleurstellend resultaat.

Volgende week is de wedstrijd thuis tegen VSV en dan moet Vitesse zijn ware gezicht weer laten zien.