Vitesse verliest uit bij ZAP: 2-0

17
Feb
ZAP
2
Vitesse'22
0

De twee zeges van ZAP deze competitie kwamen beide tot stand op vreemde bodem. Eén daarvan was tegen Vitesse, alhoewel ZAP in Castricum over geluk niet te klagen had. Een danig verzwakt team door  o.a. ziekte, blessures of vakantie reisde afgelopen zondag af naar Breezand om aldaar revanche te nemen. Omdat enkele belangrijke steunpilaren ontbraken op het appel, en mede omdat de wel aanwezige routiniers de ploeg ook niet op sleeptouw wisten te nemen, kon het bepaald niet groots spelende ZAP een 2e zege op Vitesse boeken en daar viel achteraf weinig op af te dingen.

Voor rust was Vitesse de ietwat betere partij, en had ook meer balbezit. Maar de opbouw geschiedde in zo’n laag tempo dat het verdedigend ingestelde ZAP aanvankelijk nauwelijks in de problemen kwam. Maar na ruim een kwartier spelen verscheen Robin Bakker na een snelle combinatie plotseling alleen voor doel , maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. Zo’n 5 minuten later was het raak aan de andere kant. Bij een scrimmage in het strafschopgebied hield de spits van ZAP heel professioneel het shirt vast van Kevin Klaver, en liet zich vervolgens luid brullend vallen. De overigens redelijk fluitende arbiter trapte er in, deelde geel uit en gaf de thuisploeg een penalty die feilloos werd ingeschoten: 1-0. Daarna kreeg Vitesse nog wel enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar  die werden op knullige wijze gemist.

Na rust verdween de zon op het sportpark, waardoor de temperatuur flink daalde. Het spelpeil leek wel gelijke tred te houden met die temperatuur, want het spel werd minder en minder. Verder dan een schot van Kevin Klaver hoog over het doel kwam Vitesse niet. Vlak voor tijd scoorde ZAP bij een uitval de voor hen bevrijdende 2e goal, waarmee de 2e zege op Vitesse én hun 1e thuiszege dit seizoen een feit werd.

Fotogalerij