Vitesse verliest uit tegen Meervogels: 2-0

23
Apr
Meervogels'31
2
Vitesse'22
0

In de 4e onderlinge derby stonden er voor beide ploegen de nodige belangen op het spel. Meervogels had de punten hard nodig om aan degradatie of nacompetitie te kunnen ontsnappen en Vitesse moest winnen om op de 3e plaats te blijven die weleens een periodetitel kan opleveren. In de wedstrijd was daarvan echter weinig te merken. In een heel matig duel was het uiteindelijk de thuisploeg die binnen 5 minuten na rust 2 keer wist te scoren en daardoor de broodnodige 3 punten mocht bijschrijven.

Vooral voor rust viel er heel weinig te beleven voor de toeschouwers. Meervogels beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en Vitesse had wel meer balbezit maar kon aanvallend niet of nauwelijks potten breken. De beste mogelijkheid was voor Jort Kaandorp die vanaf links vrij voor doel kwam maar de keeper wist zijn inzet ternauwernood tot corner te verwerken. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Direct na rust nam Meervogels het initiatief en zette Vitesse onder druk. Dat leidde al snel tot een grote kans voor de thuisploeg maar de inzet ging rakelings over. Kort daarna viel de openingstreffer alsnog toen een van de centrale verdedigers op knullige wijze een bal miste en zijn tegenstander daarmee vrij voor keeper Tom Laan liet komen. Die kans werd dankbaar verzilverd: 1-0. Een paar minuten later profiteerde Meervogels opnieuw van slecht verdedigen van Vitesse en werd de voorsprong vergroot tot 2-0. Vitesse was daardoor van slag en kon het de thuisploeg een tijd lang nauwelijks moeilijk maken. Maar de laatste 20 minuten kwam er alsnog wat meer leven in de brouwerij en werd Meervogels in het defensief gedrukt. Dat leidde nog wel tot enkele mogelijkheden maar verder dan een kopbal en een paar schoten net naast doel kwam Vitesse niet.

Fotogalerij