Vitesse verrast KFC in topduel : 2-3

11
Okt
KFC
2
Vitesse'22
3

Door het verlies vorige week thuis tegen United/DAVO was KFC alleen de trotse koploper geworden in de 3e klasse B. Om weer op gelijke hoogte te komen moest Vitesse dus winnen in Koog Zaandijk. Weliswaar ging KFC de rust in met een comfortabele 2-0 voorsprong maar na rust sloeg Vitesse toe en nam door een 2-3 zege op doelsaldo de koppositie over van KFC.

De eerste 20 á 25 minuten was eigenlijk nog niet echt te zien dat het om een topduel ging.  Behalve een wegens buitenspel (?) afgekeurd doelpunt van Rik Beentjes en een goede redding van keeper Rick Bennink gebeurde er niet zoveel. Maar daarna ging het duel helemaal los met kansen aan beide kanten. Bij Vitesse werden kort na elkaar drie 100% kansen onbenut gelaten, waarna de goal op schlemielige wijze aan de andere kant wel viel. Een op links doorgebroken speler wilde de bal terugleggen op een van zijn teamgenoten maar via de schoen van een van de verdedigers rolde de bal tergend langzaam het doel in: 1-0. Nog voor rust werd het zelfs 2-0 toen opnieuw een voorzet van de snelle linkerspits bij de geheel vrijstaande rechterspits terecht kwam die die kans dankbaar benutte.

Ook na rust was de eerste grote kans voor de thuisploeg en dat zou waarschijnlijk ook wel de beslissing hebben betekend. Nu bleef Vitesse in de wedstrijd en sloeg in de 62e minuut meedogenloos toe. Na een goede combinatie over rechts wist Rick Poel de bal bij de cornervlag perfect op het hoofd van Robin Bakker te plaatsen die bij de 2e paal simpel kon binnenkoppen: 2-1. Maar nog voordat KFC van de schrik was bekomen lag de gelijkmaker ook al in het net. Dit keer na een snelle counter over links waarbij Robin Bakker de meegekomen Jort Kaandorp een niet te missen kans bood: 2-2. Het duel kon daarna alle kanten op. Zo wist Rick Bennink, die de in het buitenland vertoevende Tom Laan prima verving, met de punt van zijn schoen een zeker lijkend doelpunt te voorkomen. Maar in de 73e minuut nam Vitesse brutaal de leiding. Na een aanval door het midden speelde Rick Poel de bal subtiel, op de weer sterk spelende Jasper Rutgers, die vrij voor de keeper kwam en feilloos scoorde: 2-3. KFC probeerde de gelijkmaker nog wel te forceren maar de goed spelende verdediging van Vitesse met Joris van ´t Wout aan het hoofd gaf geen krimp. Zodoende gingen de punten in deze topper mee naar Castricum en kwam Vitesse weer op gelijke hoogte met KFC.

Fotogalerij