Vitesse verrast Velsen in eigen (Drie)huis: 0-1

08
Feb
Rkvv Velsen
0
Vitesse'22
1

Na de wat ongelukkige nederlaag vorige week thuis tegen Spirit’30 moest Vitesse uit naar Driehuis voor het thuis moeilijk te bestrijden Velsen. De thuisploeg had de laatste 3 duels overtuigend gewonnen en zou bij winst prima zaken doen voor de 2e periode. Bij Vitesse waren Jasper Rutgers en Joris van ’t Wout weer terug van een schorsing en dat kwam goed van pas tegen de fysiek sterke maar ook technische voorhoede van Velsen. Voor rust was het een open en gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Kort na rust kwam Vitesse op voorsprong en die voorsprong werd door veel inzet en grote vechtlust met succes verdedigd, waardoor 3 kostbare punten mee terug gingen naar Castricum.

Al in het begin van het duel leek Velsen op voorsprong te komen, maar men zag het doelpunt afgekeurd worden. Niet veel later ging een uithaal van de veelvuldig opkomende Jasper Rutgers rakelings over. Hij creëerde daarna nog enkele schietkansen voor zichzelf, maar miste net het beetje geluk om de score te openen. Aan de andere kant deed ook de thuisploeg van zich spreken. Tom Laan moest enkele keren handelend optreden en Moustapha Lahit moest zelfs nog een bal van de lijn koppen om een achterstand te voorkomen.

In de 4e minuut na rust sloeg Vitesse toe. Uit een vrije trap van rechts kwam de bal vlak voor het doel in een kluwen spelers terecht en Nick van de Ven wist met zijn lange benen de bal net het juiste tikje te geven en de 0-1 aan te tekenen. Daarna moest Velsen wel gaan komen, maar de opbouw van de thuisploeg was duidelijk van minder niveau dan voor rust. Omdat ook bij Vitesse de passing te wensen overliet, was van goed voetbal nauwelijks sprake meer. Met lange voorzetten werd  door Velsen gepoogd de grote en fysiek sterke spitsen in stelling te brengen, maar de verdediging van Vitesse gaf geen krimp. Aan de andere kant was Jort Kaandorp dichtbij de 0-2 maar een katachtige reactie van de keeper voorkwam dat. Die werd mede daardoor later nog tot “man of the match” aangewezen. Vlak voor het einde leek die beslissende goal alsnog te vallen na een snelle uitval, maar de inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Mede door de nederlagen van de staartploegen deed Vitesse dus goede zaken in Driehuis.

Fotogalerij