Vitesse verspeelt 2 punten bij en tegen Beemster

31
Jan
SV Beemster
3
Vitesse'22
3

Twintig minuten speelde Vitesse als fiere koploper, mede door een snelle openingsgoal in de 3e minuut. Beemster oogde aangeslagen en rijp voor een afstraffing als in Castricum waar met 4-0 werd verloren. Vitesse verzuimde niet alleen gebruik te maken van de in die fase geboden ruimtes, maar zakte daarna ver terug en liet Beemster terugkomen in de wedstrijd. In een tijdsbestek van 7 minuten wist de thuisploeg 3 keer te scoren en ging daardoor verrassend met een 3-1 voorsprong rusten. Door 2 doelpunten ver in de 2e helft van invaller Luuk ten Broek werd uiteindelijk nog een punt uit het vuur gesleept, maar voor de aanhang uit Castricum voelde het gelijke spel als een nederlaag. Want zij hadden vrijwel allemaal het gevoel dat de koppositie geheel onnodig was weggegeven!

Zoals gezegd was Vitesse de eerste 20 á 25 minuten oppermachtig. Dat resulteerde al snel in een snelle goal van Jort Kaandorp na een prima aanval. De verdediging van de thuisploeg had aanvankelijk nauwelijks antwoord op de combinaties van Vitesse en het wachten was op een uitbouw van de voorsprong.  De grootste kans was voor spits Robin Bakker. Echter zijn “à la Bep Bakhuis” poging miste precisie en kon worden gekeerd door de keeper. En net als vorige week tegen WSV werd er onvoldoende gebruik gemaakt van de gecreëerde ruimte en mogelijkheden. Mede daardoor groeide bij Beemster langzaam het besef dat er misschien wel iets te halen viel en dus werd een tandje bijgeschakeld. Door het geblesseerd uitvallen van Tanno van de Berghe moest coach Patrick van der Fits achterin de nodige omzettingen doen. Joris Veldt nam de plaats in van Tanno van de Berghe, Rick Poel verhuisde naar het centrum en Stefan Poel viel in als linker vleugelverdediger. Dat kwam de rust bij de koploper echter allesbehalve ten goede. De opbouw vanaf de achterhoede verliep steeds moeizamer en Vitesse zakte verder weg. De gelijkmaker van Beemster in de 35e minuut leek wel een mokerslag voor Vitesse want daarna heerste de thuisploeg op alle fronten. Binnen 7 minuten stond Vitesse met 3-1 achter, waarbij vooral het 3e doelpunt tekenend was voor de wanorde in de verdediging.

Een ongewijzigd Vitesse begon aan de 2e helft zoals ze de eerste waren geëindigd en van titel-aspiraties was dan ook totaal niets te merken. De thuisploeg bleef gevaarlijker, vooral via hun linkerspits die zijn directe tegenstander keer op keer de baas was.  Na ruim een kwartier volgde een dubbele, en ook verrassende wissel. Remy Veldt en Robin Bakker werden vervangen door Luuk ten Broek en Kevin Bakker.

Nadat Beemster al enkele malen heel gevaarlijk voor het doel van Tom Laan was verschenen, kwam 10 minuten later plotseling de aansluitingstreffer uit de lucht vallen. Kevin Bakker tikte een bal door die een simpele prooi voor de keeper leek te gaan worden, maar die greep totaal mis. Daardoor viel de bal voor de voeten van de verbouwereerde Luuk ten Broek en een klein tikkie was voldoende voor de 3-2. Het geloof in eigen kunnen nam daardoor weer toe bij Vitesse en Beemster moest weer meer terug. Een kopbal van Menno Peters na een goede aanval over rechts ging rakelings naast, maar uiteindelijk was het Luuk ten Broek die zo’n 5 minuten voor tijd een dreigende nederlaag wist af te wenden en voor een 3-3 gelijkspel tekende.

Fotogalerij