Vitesse wederom op Puikman afgetroefd door United/DAVO: 1-2

04
Okt
Vitesse'22
1
United SV/DAVO
2

Dit weekend moest Vitesse opnieuw aantreden tegen United/DAVO,  de ploeg die vorig seizoen achteraf gezien door een onverwachte 1-3 zege op de Puikman mede debet was aan de degradatie van Vitesse! Daarom zou je een geladen Vitesse verwacht hebben bij het 2e onderlinge treffen in Castricum, maar van revanchegevoelens was eigenlijk niet zoveel te merken. Een in vele opzichten oppermachtig United/DAVO nam geheel terecht de punten mee naar Haarlem na een 1-2 eindstand.

Waar Vitesse vorig seizoen ten onder ging door eigen falen was United/DAVO dit keer de ploeg die op vrijwel alle fronten de thuisploeg wist af te troeven. Weliswaar was Vitesse gehandicapt door de schorsing van aanvoerder Jasper Rutgers maar desalniettemin was duidelijk te merken dat de ploeg uit het Haarlemse Schalkwijk flink `geïnvesteerd` had in nieuw spelersmateriaal. Diverse TOP-klassers zijn met succes naar Schalwijk gehaald en zorgden ervoor dat er dit seizoen serieus rekening gehouden moet  worden met deze  Haarlemse formatie! Maar de eerste plaagstootjes werden toch voor rekening van de thuisploeg. In de 15e minuut kwam Vitesse zelfs op voorsprong toen Rik Beentjes de bal van een verdedigers ontfutselde en Menno Peters in de voeten aanspeelde. Die nam de bal mee naar links en verraste de keeper met een geplaatste schuiver in de rechterhoek: 1-0. Een paar minuten later moest keeper Tom Laan al alle zeilen bij zetten om “zijn 0” te redden en deed dat dan ook heel bekwaam. Maar geleidelijk aan werd al duidelijk dat United/DAVO over een goed voetballende formatie beschikt. Toch werd het rustsignaal gehaald met die 1-0 voorsprong op het scorebord.

In de rust moest trainer Patrick van der Fits noodgedwongen wat omzettingen plegen omdat Remco Beentjes door een opgelopen spierblessure niet verder kon. Rechtsback Joris Veldt nam zijn positie over in het centrum van de verdediging naast de wederom sterk spelende Joris van ’t Wout, terwijl Tanno van den Berghe zijn rentree maakte als linker vleugelverdediger. Maar geleidelijk aan nam het veldoverwicht van United/DAVO steeds gevaarlijker vormen aan en het wachten was eigenlijk al op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de 63e  minuut toen een ogenschijnlijk houdbare bal bij de 1e paal binnen viel. United/DAVO probeerde meteen door te drukken en een geweldige reflex van Tom Laan voorkwam dat de Haarlemmers al kort daarna op voorsprong kwamen. Vitesse probeerde nog wel de bakens te verzetten en dat leidde tot enkele goede aanvalsacties. Maar onnodig balverlies bij een van die aanvallende acties zorgde in de 78e minuut voor de gevreesde achterstand. De snellere en ook technisch vaardigere spelers straften dit af middels een perfecte counter waarop Tom Laan ook geen verweer meer had: 1-2. Vitesse zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar was ook in aanvallend opzicht de mindere van het sterk spelende United/DAVO.

Fotogalerij