Vitesse weet weer wat winnen is na 4-3 zege op LSVV

27
Apr
Vitesse'22
4
LSVV
3

Na 5 nederlagen op rij wist Vitesse eindelijk weer eens 3 punten aan het puntentotaal toe te voegen. Het slachtoffer was LSVV, dat in eigen huis met 5-2 nog veel te sterk was voor Vitesse. Voor de ploeg ut Zuid-Scharwoude stond veel op het spel. Een zege zou een grote stap hebben betekend richting deelname aan de nacompetitie. Maar dit keer troffen zij een tegenstander die tot het laatste moment voor de winst ging. Mede daarom was de vreugde bij de thuisploeg groot toen vlak voor tijd alsnog de winnende treffer werd gescoord.

Vooral de 1e helft speelde Vitesse eindelijk weer eens ouderwets op de aanval. Het 1e kwartier leidde dat al tot diverse grote kansen, waar LSVV één grote kans tegenover wist te stellen. Het publiek kwam dus mede daardoor prima aan z’n trekken. Na een minuut of 20 was het alsnog raak toen Luuk ten Broek wel het net wist te vinden. LSVV probeerde daarna het tij te laten keren, maar een minuut of 10 later was het opnieuw raak voor Vitesse toen Luuk ten Broek na een snelle counter Jort Kaandorp aanspeelde die met een geplaatste schuiver in de hoek de keeper van LSVV voor de 2e keer wist te verrassen. Met die 2-0 stand ging de rust in.

In de rust heeft trainer Jan Kramer zijn ploeg optimaal weten te motiveren, want binnen 1 minuut na rust lag de aansluitingstreffer al in het net. Niet veel later was een prima redding van Tom Laan nodig om een vrije trap onschadelijk te maken. Vitesse raakte daardoor geheel van slag waardoor er niet veel meer over was van het goede spel van de 1e helft. In de 71e minuut werd de voorsprong toch  uitgebreid toen de bal werd teruggelegd op aanvoerder Rob Touber die de keeper van LSVV met een bekeken schuiver wist te passeren: 3-1. Een bevrijdende treffer bleek dat niet te zijn, want geen 2 minuten later was het alweer 3-2. Bij een vrije trap van de linkerkant bleef de gehele defensie van Vitesse stokstijf staan zodat de bal door een van de voorwaartsen simpel binnengelopen kon worden. Tom Spil had het duel in het slot moeten gooien na een perfecte voorzet van Jort Kaandorp, maar zijn kopbal ging rakelings over. LSVV rook dat er daarna meer in zat. Good-old Peter Wijker was al dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal kwam via de binnenkant van de paal voor de voeten van een medespeler, die de bal toch nog over het doel heen wist te knallen. Niet veel later volgde alsnog de gelijkmaker toen een spelers van LSVV in het strafgebied werd aangetikt en een penalty verdiende. Die werd overtuigend ingeschoten wat voor een 3-3- stand op het scorebord zorgde. Maar dit keer was het slotakkoord voor de thuisploeg. Een vrije trap van Robert Poel in de 89e minuut werd door Rik Beentjes prima in de hoek gekopt en dat zorgde eindelijk weer eens voor grote vreugde bij alles wat Vitesse was.

Fotogalerij