Vitesse winnaar in derby tegen Limmen: 4-1

12
Maa
Vitesse'22
4
Limmen
1

Eindelijk waren de omstandigheden een keer zo goed als ideaal voor de zoveelste derby tussen Vitesse en Limmen. Weliswaar presteerden beide ploegen na de winsterstop allesbehalve optimaal maar zo’n derby is en blijft een wedstrijd op zich. Qua veldspel liet het allemaal nogal te wensen over maar dat werd door de spanning gecompenseerd voor het talrijke publiek. Omdat de thuisploeg voor de rust wederom opnieuw naliet grote kansen te verzilveren, duurde het een uur voordat het duel eindelijk losging. Limmen scoorde weliswaar als eerste maar kort daarna zette Vitesse orde op zaken en won uiteindelijk enigszins geflatteerd maar wel verdiend met 4-1.

De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, alhoewel de thuisploeg toch wel wat meer het initiatief had. Omdat de defensie van Limmen nauwelijks vat had op lange ballen vanuit de defensie kreeg Vitesse binnen 10 minuten al 2 opgelegde kansen om de score te openen. Mede door goed uitkomen van keeper Randy Scheerman werd echter een snelle openingstreffer voorkomen. Qua veldspel deed Limmen niet veel onder voor Vitesse maar de meeste kansrijke situaties vielen ook daarna voor het doel van Limmen te noteren. Pas vlak voor rust kreeg Limmen enkele grote mogelijkheden, waaronder éénmaal uit een duidelijke buitenspelsituatie. De rust ging dus in met een 0-0 stand op het scorebord.

Direct na rust zocht Limmen de aanval en Vitesse moest achteruit. Na zo’n kwartier spelen kwamen zij plotseling op een 0-1 voorsprong, daarbij geholpen door een grote fout van een van de verdedigers van Vitesse. Maar de vreugde van die voorsprong duurde niet lang. Want 3 minuten later brak Robin Bakker door op links en zijn scherpe voorzet vanaf de achterlijn werd ongelukkigerwijze binnengeschoten door een van de eigen verdedigers: 1-1. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw Robin Bakker die in kansrijke positie werd gemanoeuvreerd. Zijn eerste inzet belandde nog op de paal maar in de rebound scoorde hij alsnog. Zo’n kwartier voor tijd viel het doek eigenlijk al voor Limmen. Vlak voordat hij werd gewisseld was Rik Beentjes de verdedigers opnieuw te snel af en zijn perfecte voorzet werd door spits Jort Kaandorp binnengekopt: 3-1. En vlak voor tijd werd een verre inworp van Ruben Jakobs doorgekopt door Robin Bakker waarna de ingevallen Mats Laan de bal op zijn slof naam en kiezelhard binnenschoot: 4-1.

Fotogalerij